≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mustafa se oglasio nakon što je Marija objavila da mu je pronašla posao: Evo gde je uspela da ga zaposli

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marije je na svom Instagramu objavila Mustafinu sliku dok potpisuje ugovor za posao, a mi smo ga kontaktirali kako bi saznali gde se zaposlio i čestitali mu

  • 12
Marija Šerifović, Mustafa Hrustić Foto-kolaž: Mateja Stanisavljevic/ATAImages, Youtube/Srećko Stipović

Nakon vesti da je momku iz Zenice, Mustafi Hrustiću, koji je živeo ispod mosta, a čija priča je ganula čitav Balkan, pevačica Marija Šerifović pomogla i da dobije posao, on se oglasio za Telegraf.

Naime, Marije je na svom Instagramu objavila Mustafinu sliku dok potpisuje ugovor za posao, a mi smo ga kontaktirali kako bi saznali gde se zaposlio i čestitali mu.

Kako nam je otkrio, radiće samo sezonski posao na bazenu u rodnoj Zenici.

- Dobio sam posao, evo me na bazenu u Zenici, čekam drugog kolegu. Radiću sezonski posao ovde na bazenu, kao pomoćni radnik. Srećan sam - otkrio nam je Mustafa.

Na pitanje da li mu je Marija pomogla da dobije posao, Mustafa je rekao:

- Da, njen menadžer mi je pomogao da dobijem posao. Hvala joj još jednom na svemu. Radiću ovde do kraja sezone, pa ću posle videti - rekao je on za Telegraf.rs.

Podsetimo, Marija je nedavno posetila Mustafu i platila mu kiriju za stan u kojem živi sa bratom za godinu dana uanpred.

Ekipa naše portala posetila je Mustafu početkom juna, a iako je imao težak život, on nas je u Zenici dočekao s osmehom i ljubazno nas primio u svoj skromni, privremeni dom. Trošna sobica na periferiji grada njegovo je "parče sreće", a kako nam priznaje, zahvalan je svim ljudima koji su mu pomogli.

Nažalost, njegova životna priča veoma je teška. Kao sedmogodišnji dečak ostao je bez roditelja, a ljudi koji su vodili brigu o njemu su ga od malih nogu primoravali da zarađuje. Tako je Mustafa izgubio pravo na srećno i bezbrižno detinjstvo, ali i pravo na školovanje, zbog čega sada plaća cenu.

- Ja sam od sedme godine pevao na ulici. Otac mi je nastradao. Mi smo spali niz pećinu automobilom. Otac nam je poginuo, a brat i ja smo ostali živi. Imam ožiljak na licu - počeo je svoju potresnu ispovest Mustafa dok nam je pokazivao obraz na kojem je beleg od tragičnog dana.

- Tada su nas preuzeli drugi ljudi, pa smo morali raditi za druge. Ako ne doneseš dovoljno para, onda nam prete batinama. Pa smo mi bežali od kuće. Nisam gledao da li je sneg, kiša, spavao sam ispod balkona.

Iako nije pohađao nastavu, zahvaljujući internetu je naučio da čita i piše.

- Nisam išao u školu, ali sam preko interneta naučio da pišem i čitam. Pokušao bih i da se školujem, na sve pristajem, samo da imam svoj dom. Da ne razmišljam o kiriji. Ja bih radio i neki posao, da mi neko objasni kako se nešto radi, jer nisam išao u školu - iskreno kaže Hrustić, koji veliku zahvalnost duguje i komšijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ohrid Lake

    26. jun 2023 | 16:56

    Bravo Marija..covek sa veliko srce.Mogu pomoci oko garderobe i ako napisite ziro racun voljan sam i novac da posaljem za ovo dete.Sretno druze

  • BASA

    26. jun 2023 | 19:05

    Sve cestitke Marija ! Naša stara izreka : Dobro čini , Dobro će ti se vratiti !

  • Vodolijax

    26. jun 2023 | 17:36

    Pa lepo....radi da ne moraš da dobijaš ničiju milostinju......bićeš srećniji.....Srećno na poslu......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA