≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekskluzivno! Prvi snimci Saše Matića iz vile iz 18. veka za koju je iskeširao paprenu cifru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pevač sa porodicom uživa u Crnoj Gori, u svojoj oazi u Perastu

  • 0

Ekipa Telegrafa napravila je prve snimke folk zvezde Saše Matića ispred vile koju je pre nekoliko godina kupio u Perastu!

Reč je o neverovatnoj nekretnini koja se nalazi na lokaciju na kojoj je danas skoro nemoguće pazariti bilo šta, a i ako neko reši nešto da prodaje - cene su astronomske.

Kako se priča, Saša je za ovu vilu iskeširao skoro dva miliona evra, ali nekretnina vredi svakog centa. Kako se da primetiti, jedan sprat je renoviran, pa su stavljene i nove škure, i baš u tom delu sada boravi porodica Matić.

Ekskluzivni snimak i fotografije pogledajte na početku i u nastavku teksta.

Inače, ova vila nosi naziv "Palata Balović" i u njoj je, svojevremeno, uživao ni manje ni više nego Petar Petrović Njegoš.

Tu je Njegoš napisao svoju jedinu ljubavnu pesmu "Paris i Helena" ili "Noć skuplja vijeka", 1844. godine.

Više o "Palati Balović", danas Sašinoj kući

Palata je od porodice Balović, koji su pripadali peraškom bratstvuDentalima (Zubacima), poznatoj po radu u trgovačkoj i ratnoj mornarici.

Palata datira iz polovine 18. veka, a nalazi se na mestu gde je letovao Njegoš 1846. godine. U ovoj je palati napisao pesmu Paris i Helena ili Noć skuplja vijeka.

1981. su godine u palati sprovedeni restauracijski radovi. Tom je prilikom preuređena za stanovanje. Nekad je ovde bio smešten porodični arhiv kao i porodična biblioteka. Oko 1933. godine, te posle drugog svetskog rata sve je odneseno iz Perasta. Njegošev boravak zapisan je na ploči.

Stilski, palata pripada baroknoj arhitekturi.

(Telegraf.rs)

Video: Evo kome bi pre Tea Tairović pevala, Đokoviću ili Jokiću?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA