Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajna duga nekoliko decenija: Zdravko Čolić je sa ovom svetski poznatom pevačicom imao kratku romansu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tada crnokosa pevačica pojavila se iza Čole

  • 0
Zdravko Čolić Foto: Marko Jovanović

Legendarni Zdravko Čolić imao je davne 1973. u Luksemburgu, neposredno pred nastup na "Pesmi Evrovizije" gde je predstavljao Jugoslaviju pesmom "Gori vatra", kratkotrajnu romansu sa pevačicom slavne grupe ABBA, Anifrid Lingstad.

Čola se pred nastup opuštao u garderobi kada je ušla Anifrid koja je tada bila prateći vokal švedskom predstavniku, a naredne godine je sa svojom grupom proslavila čuvenu evrovizijsku pobedu.

Tada crnokosa pevačica pojavila se iza Čole.

Pogledi su im se sreli u ogledalu i - desila se kratka romansa, bez razgovora, zbog koje je Zdravko umalo zakasnio na nastup.

- Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na Pesmi Evrovizije, gde bih drugo. Posle je usledio poziv na vikend. Delovalo je obećavajuće, ali sam se ja nakon cele te trodnevne idile osetio upotrebljenim poput instant-supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i sveće i cveće, kockaste zavesice i stoljnjaci, pečena riba u foliji sa bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, ludačka strast, koja se desi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vežbanje udvoje u teretani - rekao je on ranije.

Kad je sledeće godine video veliki plakat koji je reklamirao koncert grupe ABBA, Čolić se prisetio vatrene horistkinje iz garderobe u Luksemburgu.

(Telegraf.rs)

Video: Čola oduševio sve: Deca i fanovi usplahireno se slikali i uzimali autograme od legende

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA