Vreme čitanja: oko 2 min.

"Možda im smeta što sam počasni građanin Knina": Bora Čorba o zahtevu da mu se zabrani nastup u Prijepolju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đorđević je istakao da bi razlog za ovakav zahtev mogao biti njegov status počasnog građanina Knina i njegovo odlikovanje Karađorđevom zvezdom prvog reda

  • 10
Bora Đorđević Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Nakon zahteva upućenog od strane ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju da se hitno zabrani nastup poznate rok grupe "Riblja Čorba", proslavljeni muzičar Borisav Đorđević, poznat kao Bora Čorba, prokomentarisao je ovaj potez.

Đorđević je istakao da bi razlog za ovakav zahtev mogao biti njegov status počasnog građanina Knina i njegovo odlikovanje Karađorđevom zvezdom prvog reda, što bi moglo biti razlogom za njihovo nezadovoljstvo.

- Ne znam šta je tim ljudima u glavi, ali izgleda da misle da ja rušim novi svetski poredak. Dovodim ih do besmisla iz nekog razloga, ovo o čemu se piše i šta traže je čista glupost. Znate da sam otišao u penziju kao umetnik. Možda im smeta što sam počasni građanin Knina i nosilac Karađorđeve zvezde prvog reda. U svakom slučaju, mi se spremamo kao da je sve u redu - kazao je muzičar za Republiku.

Podsećanja radi, "Riblja čorba" poslednjih nekoliko dana se suočava sa ovom situacijom. Naime, iz ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju traže da se hitno zabrani nastup proslavljenog muzičara Bore Đorđevića u ovom gradu.

Ovim povodom izdali su saopštenje.

- SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju smatra da je nedopustivo da se prijepoljska biblioteka, najstarija ustanova u oblasti kulture u Prijepolju koristi za promociju kvazi umetnika Bore Đordevića, frontmena grupe "Riblja čorba" - navodi Stranka demokratske akcije Sandžaka u svom saopštenju za javnost u kojem dalje piše:

- Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica, homofobiji i borbi protiv novog svetskog poretka. Na koncertu koji je Riblja čorba održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đordević je članove svog benda predstavio kao Veselina Slivančanina, Bilanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. Smatramo da svị oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka - navode oni u saopštenju.

- Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnjem vremenu podrška i više nego potrebna - zaključili su oni.

(Telegraf.rs)

Video: Riblja Čorba nastupila u Banja Luci: Orile su se pesme legendarne grupe, svi su pevali u glas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    25. avgust 2023 | 16:58

    Pa kad Bora bude stanovnik vaše države onda zabranite a sad je on svoj na svome a vi ste ostali tu jer vas je konj zbacio kad ste krenuli za Tursku........

  • Mihajlo

    25. avgust 2023 | 17:21

    To oni mogu jedino u federaciji BiH da zabrane nastup nekome a u RS i na teritoriji Srbije mogu samo da sanjaju o tome.

  • 😷😷😷😷😷

    25. avgust 2023 | 18:22

    Najvece razocarenje je Bora, prodao se, ako ko treba da mu zabrani da peva to smo mi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA