Vreme čitanja: oko 1 min.

Nenad Cvetko je na vratu opipao opaku bolest: Danas je preminuo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegova mukotrpna borba počela je u jesen 2021. kada je sasvim slučajno na vratu napipao kvržicu posle koje je ostao i bez glasa

  • 0
Nenad Cvetko Printskrin: YouTube

Hrvatski gluamc Nenad Cvetko preminuo je jutros u 53. godini, nakon duge i teške bolesti, koju je sasvim slučajno otkrio pre više od dve godine.

Tužnu vest o njegovoj smrti potvrdili su u njegovom pozorištu "Gavella".

Inače, Nenadova mukotrpna borba počela je u jesen 2021. kada je sasvim slučajno na vratu napipao kvržicu posle koje je ostao i bez glasa, a nakon čega je usledilo i tragično saznanje da boluje od karcinoma i to najtežeg oblika.

- Letos sam slučajno napipao kvržicu na vratu, a u jednom trenutku na Brijunima sam ostao bez glasa, tako da sam otišao na kontrolu i u junu dobio dijagnozu zloćudne novotvorine - ispričao je Nenad za "24sata" pre izvesnog vremena.

Nenad Cvetko Printskrin: Facebook/nenadcvetko

Nenad je nedavno ispričao i za medije kako je izgledala njegova teška borba i proces lečenja u koji je verovao sve do poslednjeg dana života i bio optimističan.

- Bolje mi je. Pogodili su terapiju. Bila je malo agresivnija, s više zračenja i više hemoterapija. Tako da su uspeli. Zasad su ostale samo neke nuspojave, ali za njih ćemo videti kad ponovimo pretrage za dva meseca - kaže on u svojoj ispovesti za 24sata.hr.

- 35 zračenja i tri hemoterapije. Sve sam to prošao samo s jednim danom odmora - ponosno kaže Cvetko, koji je zahvalan celom zdravstvenom timu.

Inače, nakon što je otkrio zdravstveni problem i krenuo na hemoterapije, njegove kolege iz pozorišta Trešnja organizovali su i humanitarno veče kako bi mu pomogli, makar novčano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA