≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sabina za Telegraf pokazala poslednju sliku Šabana i Sinana: "Imala sam nervni slom, bila sam kao u komi"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Supruga pokojnog pevača nam je otkrila i kako je nastala poslednja zajednička slika dve legende,a zatim ispričala detalj o planiranom duetu koji se nikada nije desio

  • 0

Sabina Sakić, udovica Sinana Sakića uspela je da svoje plave sprovede u delo i nakon pet godina od smrti voljenog muža, otvorila je muzej u njegovu čast, a pred našim kamerama otkrila je do sada nepoznate detalje o druženju dve legende - njenog supruga i Šabana Šaulića.

Kako je na samom početku razgovora otkrila Sabina, izuzetno joj je teško, ali i drago što je uspela da ispuni poslednju suprugovu želju i otvori muzej.

- Sve je tu, njegove lične stavri. To su odeća, silne nagrade, zahvalnice, ploče dijamantske, Oskari... Ima iz različitih razdoblja, različite nagrade - otkrila je ona.

Detalj koji je svima privukao pažnju jeste zajednička fotografija Sinana i Šabana koja je istaknuta u muzeju, Sabina je nam je otkrila i kako je nastala poslednja zajednička slika dve legende,a zatim ispričala detalj o planiranom duetu koji se nikada nije desio.

- Tuga, prosto ne znam šta bih rekla, tužno je to. Izaziva tugu, nema ni jednog, a ni drugogo. Nisu se mnogo družili, ali su se poštovali jedan i drugi. U zadnim godinama života su se više družili. Ova zajednička fotografija je nastala u Bosni, i te noći su se zapili. Pevali su do zore, Šaban je otkazao svoj nastu, a Sinan je otišao mrtav umoran i pijan u Sarajevo, što nije bilo baš okej. Mislim da je ovo jedan od poslednjih njihovih susreta, ali je svakako poslednja zajednička fotografija - otkrila je Sabina i nastavila:

Muzej Sinana Sakića Foto: Mileta Mirčetić

- Oni su tu negde pomenuli i taj neki duet koji je trebalo da snime, to mi je Sinan rekao, pa su se posle sreli u avionu i dogovorili, ali eto nije se dalo.

Da je Sinan pored pevanja imao i druge sklonosti ka umetnosti, u njegovom muzeju govori i jedna slika koju je lično nacrtao.

- Jeste, imao je veliki talenat. Jednom se desilo slikala sam kosmos i oči u sredini, on je uzeo grafičku olovku i preko uglja fino senke stavio. Ja se probudila i zaplakala, a on mi je rekao: "Oprosti, samo sam hteo da ti pokažem". Sinan je bio duša moja duše, mnogo mi nedostaje.

Izložena su i neka od odela koje mu je Sabina zajedno sa Sašom Vidićem spremala za koncert na Tašmajdanu, koja nažalost nikada nije obukao.

- Tri odela smo spremili za koncert na Tašu, ali nije uspeo da obuče. Baš mi je i Saša Vidić pomogao u odabiru. Međutim, bio je u farmerkama i košulji i odradio je. Već tada je bio bolestan, bio mu je rubin 280, neko bi pao u komu, a on je izdržao Taš. Imala sam nervni slom kod kuće kad smo došli, primao je infuzije pre koncerta, Šemsa i ja smo samo lomili ruke da li će izdržati ili će pasti na bini. Nije hteo da otkaže koncert i jako je tužno to. Otpevao je, neko ne bi mogao, kako su lekari rekli kad taj rubin dostigne neku visinu padaju ljudi u komu - otkrila je i dodala:

- Nisam smela da gleda, sada ne smem ni da gledam, Taš ni u snu kakvi odmah plačem i to me drži satima i danima. Nisam prvih pet godina mogla da slušam nijednu njegovu pesmu. Sada kada naiđem na neku njegovu pesmu satima plačem. To je tuga, nekada misliš da si to prevazišao, ali ipak ne. Srećna sam što sam uspela da mu ispunim želju.

Sabina sitiče da joj se Sinanove kolege posle njegove smrti ne javljaju, što je jako pogađa.

- Vrlo retko, samo Hanka i Šemsa sa njih dve sam u kontaktu. Mina Kostić mi se javi nekada, ali kako da me ne pogodi što se ne javljaju - ispričala nam je Sabina i dodala da je godinama nakon Sinanove smrti "bila kao u komi":

- Do 13. jula ove godine bila sam kao u komi, sem na suđenja neka na kojima sam morala da idem sa Miletom Basom prethodnih godina, nigde nisam izlazila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA