≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prijovićka uz snimak koji tera suze na oči uputila važan apel svim ljudim: "Pomozimo..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pomozimo!!!", napisala je pevačica i dodala emotikon spojenih šaka koji predstavlja upravo "molbu"

  • 24
Aleksandra Prijović Foto: Antonio Ahel/ATA Images, Printskrin: Instagram/aleksandraprijovic

Mlada muzička zvezda Aleksandra Prijović beleži neverovatne uspehe po broju zakazanih arena tokom svoje koncertne turneje širom Balkana posle koje će sigurno biti bogatija za nekoliko miliona, međutim, da je veliki humanitarac dokazuje i u momentima kada verovatno "ne diže glavu" od obaveza.

Ona je, naime, na svom Instagram nalogu objavila video koji prati tužnu priču bake Kruna Ilić koja u 84. godini živi u oronuloj, staroj trošnoj kućici bez osnovnih uslova za život.

Prija je objavila video u kojem se baka Kruna obraća za pomoć i napisala:

- Pomozimo!!!  - napisala je pevačica i dodala emotikon spojenih šaka koji predstavlja upravo "molbu".

Ko je baka Kruna kojoj Prijovićka želi da pomogne?

Kruna Ilić je 84-godišnja baka. A bake se najviše vole i čuvaju. Međutim ova baka ne živi u takvom okruzenju. Baka Kruna živi u mraku, bez struje. Zašto?

Zato što njena kuća prokišnjava i urušava se, a ukoliko se spoje struja i voda u takvim uslovima, može biti fatalno po nju. Stoga, iz bezbednosnih razloga, ona nema struje. Zbog prokišnjavanja Kruna mora da stavlja lavor preko glave da bi mogla da “zaspi” jer ne postoji mesto u kući gde može bezbedno i u miru da spava. Šta smo to dopustili i dokle smo došli kada nam bake ovako žive?

Kruna je bolesna i pije dosta lekova i najteže joj pada što joj se neretko dešava da zimi ne može da upali svetlo i vidi koje lekove treba da uzme. Ponekad se dešava da ne može da ode na svoj zakazani pregled, jer ako pada kiša, Kruna mora biti kod kuće da bi mogla da izbacuje vodu iz 10ak lavora koji tu vodu skupljaju. Pored svih strepnji i bojazni sa kojima svakodnevno živi, baka Kruna nas je dočekala vesela, sa puno ljubavi i nadom u bolje sutra, a ko smo mi da joj to uskratimo?

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 28. Jun (@28jun)

Kruna je radila od 8.godine, pomagala svoju majku i baku, kasnije je služila drugima porodicama da bi na kraju bila i poštar u svom okrugu. Iako je njena penzija minimalna, a uslovi u kojima živi nehumani, teško da ćete naići na osobu koja je toliko skromna i zahvalna na svemu u svom životu. Kada smo je posetili sramežljivo nam je rekla da joj je tog dana rođendan- ništa nije slučajno. Pored obećane torte, obećali smo joj miran san i verujemo da ćete nam pomoći da joj ispunimo želju i pokažemo kako se bake zapravo vole!

Plan nam je da što pre isporučimo montažni kontejner, potpuno opremljen za sve što je potrebno našoj Baka Kruni. Obećali smo joj da ćemo se vratiti vrlo brzo, ali nam je potrebna vaša pomoć da održimo ovo obećanje.

Ne dozvolite ovoj baki da dočeka zimu bez struje, bez sigurnosti krova nad glavom. Molimo vas donirajte danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    23. oktobar 2023 | 11:09

    Пријо,дај јој 1% од ових концерата и имаће нову кућу и миран живот до краја...

  • Neko iz mase...

    23. oktobar 2023 | 11:08

    Pa pomozi joj, izvadis kes i to je to... Ili treba ja da dam sa platom od 55 hiljada?

  • Vodolijax

    23. oktobar 2023 | 11:17

    Pa evo prilike da deo pàra od koncerata usmeriš u prave ruke .......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA