Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Srećković Kubura: Bio sam zaražen hepatitisom B, u gužvi nisu dezinfikovali iglu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesrećnim spletom okolnosti, glumac se tokom vakcinacije u školi zarazio hepatitisom B, zbog čega je prošao kroz pravu agoniju

  • 0
Aleksandar Srećković Kubura Printskrin: Youtube/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Aleksandar Srećković Kubura ne voli da preterano priča o svom privatnom životu, ali je sada otkrio sa kakvim zdravstvenim problemom se susreo kao dete. 

Nesrećnim spletom okolnosti, glumac se tokom vakcinacije u školi zarazio hepatitisom B, zbog čega je prošao kroz pravu agoniju.

- Ja sam nekim nesrećnim slučajem u nekoj 13. godini, u sedmom razredu osnovne škole, prilikom revakcinacije za redovnu vakcinu, koju su primili svi đaci sa mnom,dobio hepatitis B. Ta prva vakcina se nije primila i ja sam morao da primim ponovnu dozu, odnosno revakcinu. Prilikom te revakcine ja sam zaražen hepatitsom B, odnosno kako se tada zvao, australijski antigen - počeo je on i dodao:

- Do toga je došlo zbog načina aplikacije same revakcine. U to doba, barem u Kraljevu, revakcina je aplicirana starim iglama koje su se dezinfikovale na plamenu. Nažalost, u toj gužvi kada su došli do mene, ona nije bila dezinfikovana. Dezinfikovana je nakon mene, pa se moja drugarica nije zarazila - priseća se glumac.

Aleksandar Srećković Kubura Printskrin: Youtube/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

On je otkrio i kakve simpotme je imao.

- Prvo sam dobio žuticu par meseci nakon toga. Kada su utvrdili šta je uzrok, shvatili su da ja nikakvu vrstu kontakta nisam imao sem te vakcine. Simptomi su bili jaka žutica, visok bilirubin, jetra prilično napadnuta, otečena, imao sam mučnine, gubitak snage. Morao sam na rigoroznu dijetu, mesec dana sam morao da ležim. U početku su beonjače bile žute, koža žuta - kaže on za RTS ordinaciju.

- U prvoj akutnoj fazi nije smelo da bude nikakvog fizičkog naprezanaja nije smelo da bude, bio sam u karantinu. Vrlo sam se sporo vratio na sport. Tek sledeće godine. Moj imunološki odgovor nije bio dovoljno jak je je prošlo u hroniku. Bio sam zdravi nosilac hepatitisa B - kaže on.

(Telegraf.rs)

Video: Ima 50 i kusur, a i dalje ga žele: Poznati srpski glumac se skinuo do pola i trimuje ogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA