Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je Miško Hofman, otac uhapšene braće, dobio nadaleko poznati nadimak: "Bio je to poslovni trik"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svi su dolazili kod mene, bez obzira na ime, na nacionalnost. Kasnije su me pitali da li sam Nemac, ili čak musliman", naveo je Hofman

  • 2

Nekadašnji prvak Balkana u boksu i zanatlija Miodrag Vidović, poznat kao Miško Hofman, otac Miljana i Ljubana Vidovića koji su 10. novembra uhapšeni u Beogradu na vodi, u jednom intervjuu od pre nekoliko godina pričao je kako je dobio nadaleko poznat nadimak Hofman.

Miško je 1989. godine otvorio auto-perionicu i vulkanizersku radnju, a odlučio je da je nazove po nemačkom proizvođaču mašina.

- To je moj, može se reći, poslovni trik. U Bijeljini je tada živelo otprilike 70 odsto muslimana, 25 odsto Srba, i ostatak su bili Hrvati. Ja kao Srbin nisam želeo ni jednoj strani da se priklanjam u poslovnom smislu, a sa imenom Hofman sam to i uspeo. Svi su dolazili kod mene, bez obzira na ime, na nacionalnost. Kasnije su me pitali da li sam Nemac, ili čak musliman... A meni su jedino bile važne moje šale, budalaštine i pravljenje atrakcije - izjavio je Miodrag Vidović tada.

On je 2019. gostovao na Hepi televiziji, gde je pričao o svojim sinovima, kojih se pre toga odrekao i preko novina.

- U sukob sa sinovima došao sam zato što sam video da su se uhvatili lošeg društva. Ja nemam nikad izgovor, uvek priznajem. Oni su foliranti, ja sam ih učio da se bave naukom, sportom i muzikom. Oni su završili paralelno i muzičku školu, strašno su svirali violinu, Miljan je imao i koncerte. Oni su mene slušali sve dok su bili sa mnom, do 20. godine - kazao je, između ostalog, Miodrag.

(Telegraf.rs)

Video: Četiri muškarca uhapšena u kafiću u beogradskom tržnom centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema veze

    12. novembar 2023 | 14:57

    Ionako im nije duga veka. Eutanaziraće ih neko kao oni, ili neko kratkog fitilja, koga su pokušali reketirati.

  • Djordne

    12. novembar 2023 | 16:53

    Bas tako..sve ima svoj kraj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA