Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nije verovao da ću da mu donesem pasoš..." Ivica Dačić o teškim danima kada je pomogao Lauševiću

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Onda je jedna grupa glumaca tražila razgovor sa mnom i založili se za za Žarka, da je on u izuzetno teškoj situaciji. Nisam ga poznavao do tada", napomenuo je ministar

  • 4
Ivica Dačić, Žarko Laušević Foto: Tanjug/VIDEO, Milena Đorđević

Legendarni glumac Žarko Laušević preminuo je juče, 15. novembra, posle kraće bolesti, a o poznanstvu s njim prisetio i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić i otkrio kako su se upoznali pre više od deceniju.

Naime, Lauševiću je Dačić pre 11 godina uručio pasoš Republike Srbije u Njujorku, gde je nakon svega živeo sa svojom porodicom. Govoreći o njemu i u njegovu čast, Dačić se prisetio kako su se upoznali i kako ga je život spojio sa Laušem.

- Nije verovao da ću da mu donesem pasoš, tako da, eto, tako smo se upoznali. Mene je nekako život upoznao sa Žarkom, zato što sam bio ministar unutrašnjih poslova. Znate da je u nadležnosti ministarstva i državljanstvo, i onda je jedna grupa glumaca tražila razgovor sa mnom i založili se za za Žarka, da je on u izuzetno teškoj situaciji. Nisam ga poznavao do tada, ali naravno da sam znao za njegov rad, svi smo mi znali, on je stariji od mene šest godina, ali je svakako bio naš idol... - počeo je Ivica.

- Imao je nerešeno pitanje državljanstva, odnosno postojala je mogućnost da ukoliko se ne reše papiri, on nije imao pasoš, da ga bukvalno na ulici sretnu policijski organi, kontrola i da ga izruče Crnoj Gori. Čim sam dobio njegovu saglasost, krenuli smo to da radimo i iskoristio sam priliku, kada sam službeno boravio u Njujorku, pošto je on živeo u Njujorku, da se sretnem s njim... - ispričao je Dačić gostujući na Tanjugu.

Podsetimo, tačno 1. februara 2012. godine Ivica Dačić, tada zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova uručio je pasoš Republike Srbije, Žarku Lauševiću u srpskom konzlatu u Njujorku.

Dačić je tada izjavio  da je pasoš izdat u okviru redovne procedure, jer je Laušević u Njujorku i podneo zahtev za izdavanje pasoša.

(Telegraf.rs)

Video: Miloš Timotijević: Laušević je jedan od najvećih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sju

    16. novembar 2023 | 11:04

    Svaka čast za izuzetno delo ministra,koji cenio delo i velicinu uzornog umetnika❤

  • Boske100

    16. novembar 2023 | 12:35

    Ako ne pjeva, onda samo pasoše nosi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA