≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je žena Žarka Lauševića? Zavoleli su se dok je bio u braku, a način na koji je pričao o njoj je nestvaran

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Da, nama se desila ljubav. Shvativši da ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se udala i rodila ćerku Andreu - napisao je slavni glumac o svojoj voljenoj Aniti

  • 1
Žarko Laušević Foto: Milena Đorđević

Glumac Žarko Laušević i njegova poslednja supruga Anita Laušević bili su sudbinski predodređeni jedno za drugo.

Žarko je retko davao intervjue, ali je zato napisao tri bolne ispovesti o danima koje je proveo u zatvoru, prožete sećanjima na život pre tragedije koja mu je 1993. godine promenila život.

Od prve supruge Maje, sa kojom ima dvoje dece, Dušana i Asju, razveo se posle 13 i po godina braka i 17 godina zajedničkog života.

U jednoj od svojih knjiga je otkrio da se ljubav sa sadašnjom suprugom, Anitom, desila dok je još bio sa Majom. Kada je snimao "Boj na Kosovu", gde je igrao Miloša Obilića, Anita je bila šminkerka.

- Da, nama se desila ljubav. Shvativši da ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se udala i rodila ćerku Andreu - napisao je.

- Zašto sam je zavoleo? Zato što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad - ovako je Lauš pisao o Aniti.

Anita Roganović, rođena u Ljubljani, razvela se u junu 1995. godine, a Žarko 1996. godine, sedam meseci kasnije.

- 23. januar. Utorak, 907. dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života. Od danas će Anita moći legalno da me posećuje - zabeležio je Žarko Laušević u svom zatvoreničkom dnevniku.

Anita se posle razvoda odselila u Njujork, gde je kao scenski šminker i frizer ostvarila zapaženu karijeru.

Njeno ime može se naći na odjavnoj špici mnogih holivudskih ostvarenja, između ostalih serije "Seks i grad" i filma "Spajdermen 2", a čak je dobijala i značajne nagrade.

Kada je izašao iz zatvora, u Ameriku je otišao i Žarko. Putevi su im se ponovo ukrstili u drugom delu sveta i od tada su bili nerazdvojni. Kruna ove velike ljubavi je ćerka Jana.

Laušević je preminuo 15. novembra u 63. godini. Bolovao je od raka pluća.

(Telegraf.rs)

Video: Miloš Timotijević: Laušević je jedan od najvećih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA