≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je nova pesma Danice Crnogorčević "Za život Srpske": Objavila ju je danas, na drugi dan Božića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pesmu koju je napisao i komponovao njen suprug, inače sveštenik

  • 3
Danica Crnogorčević Printskrin: Youtube/DanicaCrnogorčević

Pevačica izvorne, etno i verske muzike Danica Crnogorčević objavila je danas pesmu koju je snimila "u čast Dana Republike Srpske".

Pesmu koju je napisao i komponovao njen suprug, inače sveštenik, premijerno će izvesti sutra na treći dan Božića, na proslavi.

Pesma “Za život Srpske”, koju će premijerno na Dan Republike Srpske 9. januara u Banjaluci izvesti jedna od najpoznatijih izvođača duhovne i tradicionalne muzike Danica Crnogorčević, opisuje odnos oca koji je za Srpsku dao život, prema svome sinu, rekao je Srni autor muzike i teksta te pesme Ivan Crnogorčević.

Novu pesmu Danice Crnogorčević poslušajte u nastavku:

Crnogorčević je naveo da je pesmu stvarao sa velikom emociju i ganutošću kojima je pesma i prožeta.

- Pesma može da simbolizuje i odnos muža i žene. Muža koji je otišao u rat i koji je ostavio život za Republiku Srpsku. Tako da će se pronaći, manje više, svi u toj pesmi - rekao je Crnogorčević, koji je sveštenik Crkve Svetog Dimitrija na Kruševcu u Podgorici.

On je istakao da pesma ne pominje nikoga u negativnom kontekstu, nego je inspirisana emocijama koje simbolizuju zavjet da se mora čuvati ono što je mukom stvarano kako na prostoru Republike Srpske, tako i u drugim srpskim zemljama.

- Pesma nema nikakvu negativnu poruku prema bilo kome. Pesma nema nikakve ratne, nikakve šovinističke konotacije - naglasio je Crnogorčević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloboda

    8. januar 2024 | 13:50

    Prelepo.🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • qq

    8. januar 2024 | 14:27

    I Baja Mali Knindza je isto sto i ova al Baju gledaju drugim ocima a istim poslom se bave rodoljubive pesme kako bi se bogatili.

  • Dragan Đorđević

    9. januar 2024 | 20:00

    Skrećem pažnju na sledeće: Krstić oko vrata, kao i svaki drugi pravoslavni krst, ima jedan krak duži od ostalih, ali onaj donji, a ne gornji, kao što se vidi na Danici dok peva ovu lepu pesmu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA