≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezdi Granda doživotno je zabranjen ulazak u Srbiju zbog govora mržnje: "Sramota je, ali imam moj Sandžak"

N. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon što mu je 2. avgusta 2021. godine zabranjeno da uđe u Srbiju, pevač je rekao da nije ni pokušavao da dođe u Srbiju već u svoj Novi Pazar

  • 67
SADIK HASANOVIĆ Foto: Instagram/sadikhasanovic.official

Pevačica Selma Bajrami, juče je, 22. januara, vraćena sa aerodroma Nikola Tesla, jer joj je zabranjen ulazak u Srbiju, ali ona nije jedina, a pogotovu ne iz Bosne i Hercegovine.

Naime, tako je pevaču koji je tek počeo da gradi karijeru učešćem u Zvezdama Granda, Sadiku Hasanoviću, 2021. godine takođe zabranjen ulaz - zbog govora mržnje prema Srbima.

Nakon što mu je 2. avgusta 2021. godine zabranjeno da uđe u Srbiju, pevač je rekao da nije ni pokušavao da dođe u Srbiju već u svoj Novi Pazar.

- Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak. Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom, ali da bih došao do Novog Pazara, a ne u Srbiju. Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično deo Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak. Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski deo Sandžaka i tamo pevati – rekao je tada Sadik za "Informer".

- Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna – rekao je on za "Avaz".

Veličao Nasera Orića

Sadik Hasanović bio je član muzičke grupe "Sateliti" koja je pesmom slavila pokolj Srba u Kravici, što je u trenutku kada je tema oko Sadika bila u medijima prokomentarisao i Naser Orić.

- Ne znam o kakvom klanju pričaju srpski mediji. U pesmi koja se spominje nema nikakvog klanja niti ičega sličnog. To je pesma o bici za Kravicu i ona govori o hrabrosti vojnika (tzv.) armije BiH. Pa samo neka pročitaju haške presude i sve će im biti jasno - tvrdio je tada Naser Orić.

On je tvrdio da nije ratni zločinac i da je to sve u Hagu "pošteno dokazano".

- Šta im je to dete krivo? Ja nisam ratni zločinac. Sa mnom se može fotografisati ko god poželi. Mnogi glumci i pevači imaju fotografiju sa mnom - kazao je Naser Orić za Avaz.

Grupa "Sateliti" postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu bio od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a postao je viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Inače, tu pesmu je napisao jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića po imenu Rizo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    23. januar 2024 | 08:30

    Nije sandzak nego Raška!I nije tvoj Novi Pazar,nego je Novi Pazar deo Srbije i srpski je grad!a ti pevaj u bosni,crnoj gori,gde god hoces,ovde nisi dobrodosao!Nisi trebao ni u zvezdama granada da se takmicis,zeleni!

  • Srki

    23. januar 2024 | 08:32

    I posle toga da izjavu da je posao u "sandzak" a ne u Srbiju ?!? Koliko glup treba da budes ? Znaci da su nasi ipak bili u pravu kad su mu zabranili ulazak jer se vidi da je decko srbomrzac. Drago mi je sto mu je zabrana dozivotna !

  • Mile

    23. januar 2024 | 08:30

    Sam pao sam se ubio,tako kaže stara poslovica.....druže sada možeš da pjevaš koliko hoćeš po Bosanskim teferičima(vašerima) niko ti ne može zabraniti!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA