≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Tifu nismo mogli da obuzdamo, voleo je poroke": Menadžer Bijelog dugmeta otkrio sve tajne članova

N. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je na početku naveo, prva sećanja vežu ga za stari kombi kojim su išli na turneje

  • 8
Beer fest 2021 Foto: Milan Maricic/ATAImages.

Jedan od najboljih estradnih menadžera Raka Marić sarađivao je sa Bijelim dugmetom i Bregovićem tokom njihove maestralne karijereu u bendu, a sad aje otkrio i detalje nihove saradnje koja je bila "burna".

Kako je bio veoma blizak sa njima i radio svaku turneju, Raka je često prisustvovao situacijama i incidentima koji su se dešavali iza bine.

Kako je na početku naveo, prva sećanja vežu ga za stari kombi kojim su išli na turneje.

- Taj stari kombi jedino sam ja znao da vozim i niko više. Niko nije imao ni vozačku. Samo dva mesta je imao, ja sam vozio, a oni su se menjali na svakih 100 kilometara. Ili Goran, ili Zoran, ili Bebek. Sedeli su pozadi u kombiju na blatobranu, tamo bismo montirali neke sunđere, da bude mekano. U to vreme na primer Ljubljana-Sarajevo, to je u to vreme bilo 8 sati, 10 sati vožnje, putovanja. Pa stani, počnu da puše, pukne guma, pa nikad ne dođeš do Ljubljane. U to vreme to je bilo tako - rekao je on, pa progovorio o konkurenciji.

Raka Marić Foto: Filip Plavčić

- Konkurencija nije bila neka, Čorba je bila aktuelna, i Yu grupa. Dobro, Dugme je tu bio jedan level veći od ostalih i onda je rastao sve više i više. Pa bilo je problema normalno, sa članovima benda, Ipe je bio mlad, nismo mogli da ga obuzdamo. To je bilo u početku, kasnije dolaze drugi problemi s drugim pevačima, sa Tifom, to su bile muke, da režeš vene od muke, šta mi je radio - priznao je Raka i dodao da ga je Tifa najviše mučio.

- Voleo je te poroke, tako da sam ga morao paziti, gde će biti, šta će biti posle koncerta, kada će leći, obilazio sam ga da ne pobegne negde, da ne ode u život. Nije mogao da peva par puta. Goran je znao da peva umesto njega da ga pokriva sa glasom. Tražio sam ga po kafanama. U Vršcu sećam se da sam ga tražio. Noć 12 sati, ja krenem u obilazak da vidim da li su svi legli. Vidim da ga nema u sobi. Vršac, ponoć, nigde ništa nema sve je zatvoreno. Ja izlazim iz hotela, naiđem na neki taksi pitam vozača: "Ima li da radi neka kafana, nešto?", kaže: "Ima gore, na vrh čuke vršačke neka kafana koja radi". Ja se uputim tamo, izlazim iz taksija, čujem: "Lipe cvatu", ja ulazim, imam šta da vidim. Tifa na stolu, peva, oko njega su svi pijani muškarci - zaključio je on za "Informer".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renoar

    26. februar 2024 | 18:13

    Zauvek najbolji svih vremena bilo jednom jedno divno vreme i odlične pesme nikad više niko kao dugme

  • Renoar

    26. februar 2024 | 19:17

    Belo Dugme Riblja Corba Bajaga i za nijansu najveci od svih genije Balaševic današnje pevace i grupe ne vredi ni komentarisati pozdrav svima

  • Milan

    26. februar 2024 | 19:25

    Spojice se opet Bijelo dugme. Pitanje je vremena samo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA