Vreme čitanja: oko 2 min.

Žestoki komentari Hrvata nakon što je Srbija izabrala predstavnika: "Netko mora biti i poslednji"

J. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smatraju da njihov kandidat sada ima veću šansu

  • 28
Pesma za Evroviziju 2024  finale pobednica Teya Dora Foto: Mileta Mirčetić

Pevačica Teya Dora sinoć je odnela pobedu na takmičenju "Pesma za Evroviziju" i predstavljaće nas na "Evroviziji 2024" u Malmeu, u Švedskoj.

Numera "Ramonda" nosi jaku, a skrivenu poruku.

Natalijina ramonda je cvet koji se koristi kao glavni motiv za amblem Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se slavi 11. novembra.

Natalijina ramonda, poznata i kao "cvet feniks", simbol je stradanja srpskog naroda u Prvom svetskom ratu, kada je stradala skoro trećina ukupnog stanovništva.

Nazivaju je feniksom, jer ima osobinu da ponovo "vaskrsne", nakon što se potpuno osuši i pritaji kada nastupi sušni period. Dovoljno je malo vode da bi ponovo procvetala, a njeno ponovno rađanje povezuje se sa time što je i Srbija "vaskrsla" i digla se na noge posle mučne i teške borbe.

Teya Dora je neko ko je već poznat u Evropi i šire. Svojim prethodnim hitom "Džanum" stekla je veliku popularnost, kada se u jednom trenutku našla u top 10 najslušanijih pesama na celom svetu.

Zbog toga su mnogi čuli za nju, pa je i našim komšijama poznata.

Po hrvatskim portalima počeli su da pišu o njoj. Izdvajaju je po svetskom hitu "Džanum", ali nisu svi komentari pozitivni.

"Definitivno sam fan dobre pesme, a ne spektakla. Ovo je dobra izvedba, a sviđa mi se i što peva na svom jeziku. Iako je naš Vinko Ćemeraš pevao na engleskom, bio mi je favorit i glasala sam za njega. No, nadam se da će i Lazanja dobro proći na Eurosongu", jedan je od komentara.

"Srbija je uvek dobro kotirala na Eurosongu. Verujem da će i sad", "Pesma je super, ali nije za Eurosong. Takve stvari retko dobro prolaze", "Iskopirala je Loreen", "Pjesma nije loša, ali je jako dosadna", "Prvih pola minute je bila obećavajuća, a onda se nije dogodilo ništa. Pesme Francuske i Italije su top, kvalitetne i vokalno i melodijski", pišu Hrvati, a onda su usledili i oni manje lepi.

"U svakom slučaju, Hrvatska neće biti zadnja", "Neko mora biti poslednji", "Bejbi lazanji će biti lako", pišu ljudi, a prenosi "Index.hr", a u anketi koju su dodali uz tekst sa pitanjem "Da li  vam se dopada pesma koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji 2024", do sada je glasalo oko 8.500 ljudi od čega je 61% rekao ne, a 39% da.

(Telegraf.rs)

Video: Teya Dora posle pobede: Nisam očekivala ništa, ali sam želela da se desi, očekujte spektakl u Malmeu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mišel

    3. mart 2024 | 10:19

    Hrvati pevaju svoju staru pesmu o Srbiji i svemu što je srpsko.Oni se hrane mržnjom prema svemu što je srpsko.Kad bi toliko vodili računa o sebi i lijepj njihovoj ,mnogo bi im bilo bolje.

  • Невена

    3. mart 2024 | 10:12

    Највећи успјех сусједа Хрвата је Рок ми Бејби, група Рива , а да нису били у Југославији ни то не би побиједили. Једном слуге, увијек слуге....

  • Minka

    3. mart 2024 | 10:27

    Ma, dosta vise vaše zlobe. Za nas ste odavno na poslednjem mestu l. U svakoj oblasti. A moralno? Tu ste ubedljiva Nula. Ne želimo uopšte da se bavimo vama, niski i zlobni ste. Ta zloba prema nama će vas ugasiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA