Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevač iz "Zvezda Granda" trpeo užasno vršnjačko nasilje: "Prozivali su me da sam Rom i musliman"

N. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Progovorio je i o Mariji Šerifović u čijem je timu bio dok se takmičio, ali i o njenom sinu Mariu

  • 1
Hamza Gušić Printskrin: Instagram/hamza.gusic

Hamza Gušić proslavio se učešćem u "Zvezdama Granda", gde je skrenuo pažnju na sebe kako glasom, a sada je otkrio da je u detinjstvu trpeo nasilje.

Malo ko zna da je pevač u detinjstvu baš zbog svog talenta, ali i vere bio meta vršnjačkog nasilja.

U emotivnoj ispovesti za Grand nekadašnji finalista najgledanijeg takmičenja govorio je o teškom detinjstvu i ispričao zašto mu je preseljenje iz Tuzle u Zagreb teško palo.

- Rođen sam u Tuzli i posle rata je bilo dosta teško. Tata je tada radio za dnevnicu i praktično smo četiri, pet godina živeli bez njega, jer je on je stalno putovao za Zagreb i tamo radio, a mi smo ostajali u Bosni, u Tuzli. I godine 2004., bio sam tad sedmi razred kada smo otišli na raspust u Zagreb kod tate. Bilo nam je jako teško da idemokući i mama je tada rekla da ostanemo još par dana. Mom ocu je jedan čovek rekao da prijavi decu, da mama nađe posao i nas da upiše u školu i da će nam biti bolja budućnost, jer sam odličan učenik. Sve se odigralo u dan ili dva - rekao je Hamza koji se iz rodnog grada preselio u hrvatsku prestonicu, gde je završio školu i gde inače živi sa porodicom.

Ipak, polazak u školu u Zagrebu bilo mu je teže od svakog početka.

Hamza se osvrnuo i događaje koji su nastali kada je promenio grad i školu, gde je jedno vreme trpeo prozivke na verskoj i nacionalnoj osnovi.

- U to vreme je u Bosni bilo tako da možeš da imaš dobre ocene, a da ne upišeš dobru školu. Ja sam bio odličan učenik i u Zagrebu sam upisao Medicinsku školu. Ipak, to preseljenje je bilo šok za sve nas. Krenulo je upoznavanje novog društva i u to vreme su me svi zezali. Tamnoput sam, pa su mislili da sam Rom, onda na osnovu imena, zezali su me na nacionalnoj osnovi kao musliman i to. Vremenom sam se i navikao na to i kada sam dobro upoznao novo društvo, prestalo je. U početku je bilo jako teško, ali čovek se na sve navikne - ispričao je pevač.

Inače,Hamza je u „Zvezdama Granda“ bio u timu Marije Šerifović od koje je, kako danas priznaje, mnogi i naučio.

Pored toga, pevač je jedan od retkih javnih ličnosti koji je bio u prilici da vidi Marijnog sina Maria.

-Bio sam nedavno, pre otprilike mesec dana u Beogradu kada sam snimao jednu pesmu. Tada sam se čuo sa Marijom, otišao kod nje na kratko, jer nisam imao puno vremena, ali sam video Maria - rekao je Hamza za Grand i priznao kakav je utisak na njega ostavio Mario:

-To dok mama ne odobri ne mogu da pričam. Ja sam ga video, presladak je, prelep je. Baš sam bio kada su ga kupale baka Vera i Marija. Neka joj je živ i zdrav!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana

    3. april 2024 | 02:24

    Hamzo cestitke za pesmu i da je sve bilo regularno ti bi bio naravno zasluzeni pobednik a sin nekoj zeni moze biti samo neko koga je ista rodila! Sve najbolje tebi i tvojoj porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA