≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Boki 13 oslobođen, nakon pet godina agonije - ukinuta presuda

E. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekadašnja rijaliti zvezda oslobođena je teškoh optužbi

  • 0
Boki 13 Bojan Jovanovski Printskirn: Youtube/Televizija 24

Presuda "Međunarodne unije" kojom je optužen i osuđen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, ukinuta je i on je zvanično oslobođen svih optužbi, pa mu se krivična dela poput pranja novca i nezakonitog pribavljanja imovinske koristi više ne stavljaju na teret!

Po odkuci Apelacionog suda, Bokiju se ukinula presuda za krivično delo prevare. Prethodno je njegov pravni tim podneo niz žalbi Apelacionom sudu.

U žalbi je odlučeno da se potvrdi i oslobađajuća presuda bivšoj zamenici i potpredsednici SDSM-a Frosini Taševskoj-Remenski.

Saopštenje Apelacionog suda koje su objavili makedonski mediji prenosimo u nastavku.

"Apelacioni sud u Skoplju obaveštava u interesu javnosti i medija da je postupanje po krivičnom predmetu KOKŽ-153/22, javnosti poznatom kao "Međunarodna unija", nakon održane javne sednice i razmatranja spisa u g. predmet, presuda, žalbe, predlog Višeg javnog tužilaštva Skoplje, kao i usmeni navodi izneti na javnoj sednici, 24.01.2024.godine, a nakon konsultacija i glasanja 02.02.2024.godine doneli su delimično presudu. uvažavajući žalbe Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije Skoplje i okrivljenog M.J. od S. na način da je presudom Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK br.49/20 od 07.04.2022. godine:

Istovremeno, Apelacioni sud u Skoplju je rešenjem usvojio žalbe okrivljenih B.J., J.E., H.B. i okrivljenog pravnog lica M.S., svi iz S. a povodom žalbe i po službenoj dužnosti presuda Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK.br.49/20 od 04.07.2022.godine iz stava I izreke u odnosu na okrivljenog B. J. iz S., za krivično delo Prevara iz čl.247 stav 4 v.v. stav 1. i k.v.čl.45.KZ i krivično delo pranje novca i druge imovinske koristi iz krivičnog dela iz čl.273.stav 1.KZ.

Ovako doneta odluka biće u celini objavljena na sajtu suda u roku određenom Zakonom o upravljanju kretanjem predmeta u sudovima."

Boki 13 pre žalbi naveo da traži pravično suđenje, a ne milost, navodi Skopje1.mk.

"Pakleni period je iza mene": Evo šta je sve Boki 13 otkrio u prvom oglašavanju nakon izlaska iz zatvora

Makedonski šoumen Boki 13 pušten je krajem 2023. iz zatvora "Idrizovo" gde je proveo četiri godine.

- Prvi selfi na slobodi posle četiri godine! Bože, pomozi nam, pre svega da imamo zdravlje, pa će ostalo doći na svoje! Hvala svim dobronamernim ljudima za podršci tokom celog paklenog perioda koji je iza mene - napisao je u decembru 2023.

Zdravlje mu je konstantno bilo ugroženo.

Bojan je imao veoma ozbiljnu operaciju, gde mu je odstranjeno 90 odsto želuca. Jovanovski je imao samo 15% mogućnosti da preživi.

Tada se oglasio jedan od hirurga koji je izvodio operaciju, koji je istakao da pacijenti sa ovakvim operacijama moraju da imaju strogu dijetu, da jedu 10 puta dnevno sa vrlo malim količinama mešane hrane i da budu na stalnoj terapiji, prenosio je "Sloboden pećat".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA