Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovo su prvi poslovi današnjih zvezda! Od njive do istovaranja kamiona i pranja sudova - evo šta su sve radili

A. Š.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sada su poznati, viđeni, slavni, ali nekada to baš i nije bilo tako

  • 2
Milica Pavlović, Ana Nikolić, Darko Lazić, Dara Bubamara i Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Zorana Mandić/ATAImages, Nikola Tomić, Nikola Anđić

Kako stara poslovica kaže, a sadrži i dosta mudrosti - put do zvezda je trnovit i nije uvek posut ružama, ali nije nemoguć ako je želja za uspehom dovoljno jaka.

Neke javne ličnosti su rođene pod srećnom zvezdom, te nisu prošli golgotu da budu u javnom poslu, dok su neki prošli sito i rešeto da bi našli svoje mesto pod estradnim nebom, što ne znači nužno da će prvi bolje proći.

Pojedine poznate ličnosti su otvoreno govorile o svojim prvim poslovima, pre nego što su zakoračile u javni svet i, s obzirom na prirodu zanimanja, dale svoj privatni život na tacni.

Neki su bili konobari po klubovima i kafanama, drugi su prodavali sladoled i garderobu, a ima i onih koji su radili na njivi.

Dara Bubamara ispričala je da se još uvek seća šta je kupila od prvog zarađenog novca.

- Prvi honorar sam zaradila još kao devojčica, 1992. godine. Još uvek sam išla u srednju Saobraćajnu školu, a uveliko sam pevala sa bendom "Dara Bubamara". Nisam mnogo para uzela, ali sam bila srećna i ponosna na sebe. Novac sam dala roditeljima, ali sam i najbolju drugaricu odvela u šoping. Još uvek se sećam minđuša i džempera sa štrasom koje smo kupile. Ništa se ni danas nije promenilo, sve što zaradim ja poklonim - rekla je za Informer.

Biljana Jevtić je odmalena bila vredna i radna, te je otkrila šta je sve radila, pre nego što je počela da se bavi pevanjem i da zarađuje mnogo više novca od svog vrhunskog glasa.

- Šta sve nisam radila… Nekad me je otac nervirao kad nas je budio u pet ujutru da obavimo sve poljoprivredne poslove. Imali smo veliko imanje, živeli smo od toga. Ustajali smo jako rano i skoro do 23. godine sam radila, bez obzira što sam išla u srednju školu. Dođem iz škole i pravo u njivu, nije bilo "neću" i "ne mogu". Morala sam i svinje da teram na pašu - istakla je pevačica i dodala da je kao dete bila veoma snalažljiva.

Milica Pavlović je živela u Švajcarskoj gde je radila u štampariji. Pevačica je istakla da bi nastavila sa tim poslom, da joj život nije krenuo u pravcu muzike.

- Radila sam u jednoj u štampariji u Švajcarskoj. Na početku sam radila najteže poslove. Prenosila sam kutije, lepila nalepnice, a kasnije sam radila na traci. Od prve plate sam baki i deki renovirala kuhinju - ispričala je Milica.

Zorica Marković je bila plaćena za poslove na njivi koje je obavljala, kao i sve ostale seoske poslove.

- Ja sam pevala gde sam stigla, međutim nisam mogla baš iz pelena da radim kao pevačica. Živela sam na selu i da bih imala za džeparac morala sam da radim na njivi, kao i sve ostale poslove, i kod mojih i kod komšija. Čuvala sam ovce i krave a najviše sam volela da štrikam.

Ana Nikolić je konobarisanjem zaradila prvu platu u svom rodnom mestu Donja Mutnica.

- Ana Nikolić jednog leta radila je i kao konobarica u jednom kafiću u centru Paraćina. Istina je, to svi u Paraćinu znamo. Mi nju obožavamo, prava je carica. Najduhovitija osoba na estradi. Ona je radila tu jednu godinu, ludnica je bila koliko je bila dobra, to je bilo valjda '95. ili '96. godine. Vlasnik je morao i baštu da proširi koliko je ljudi dolazilo. Najviše zbog nje, bila je prelepa i svi su već tada pričali o njoj. Sada je na tom mestu klub - objasnili su meštani Donje Mutnice.

Milić Vukašinović je zarađivao od svoje dvanaeste godine svirajući bubnjeve. U međuvremenu je batalio sve i sa 20 godina otišao u London gde je u jednom restoranu prao sudove, a nakon toga je istovarao kamione.

- Od malena sam svirao bubnjeve i bio sam čudo od deteta, i već od tada sviram i zarađujem, a prvi novac van muzike zaradio sam tako što sam prao sudove u Londonu gde sam sa 20 godina otišao da živim bez da ikome kažem. Hteo sam da doživim neku muku u životu pa sam nakon pranja suđa sam istovarao kamione u velikom londonskom skladištu i posle radio u Hard Rock Caffeu.

Dejan Pantelić je radio kao vozač, ali i u pekari, pre nego što je postao jedan od omiljenih voditelja.

- Nije mi problem da bilo šta radim, ne stidim se nijednog posla, a moja supruga zna da mi kaže da naša porodica nikada neće biti gladna - izjavio je Deki.

Momčilo Bajagić Bajaga je ispričao da je prvi novac zaradio prodavajući kineske ešarpe, pre nego što je postao vrsni muzičar.

- Kada sam bio prvi razred gimnazije, bend u kojem sam svirao nije zarađivao ni dinara. Kupovali smo veštačku kinesku svilu, farbali je u crno i prodavali u Knez Mihailovoj kao ešarpe - kaže frontmen benda "Bajaga i instruktori".

Goca Tržan je govorila da je tokom školovanja, dok je bila u srednjoj školi, prodavala sladoled.

- U srednjoj školi sam prodavala sladoled na Bulevaru. Zaradila sam brdo para. Ali danas mi je sve to predivna uspomena - prisetila se Goca svojevremeno.

Darko Lazić je živeo u Holandiji skoro deceniju, te je tu i završio osnovnu školu, aonda je odlučio da nauči zanat frizera. Kasnije je uporedo i pevao i radio kao frizer, dok nije zarađivao veće svote novca od muzike i samo se tome posvetio.

Dragana Mićalović je, pre nego što je uplovila u filmske vode, morala da radi razne poslove. Ona je jednom prilikom ispričala da je radila na benzinskoj pumpi gde je prala šoferšajbne, piše Kurir.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković lumpovao uz Severinu u Dubrovniku! Kad je ušao u klub nastala je ludnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. maj 2024 | 16:34

    I ko u to jos veruje?

  • Nata

    1. maj 2024 | 17:26

    To znaci,da su vredni,istrajni,uporni...svaka cast!!!Svi su se oni izborili za sebe.Neko manje,neko vise..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA