Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Rokvić ušao u Grčku nakon 18 dana pešačenja, pa podelio vest za ponos: "Idemo dalje, do cilja"

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš pevač želi da se pokloni u manastiru Svetog Nektarija Eginskog, a razlog je više nego human

  • 1

Nikola Rokvić je ušao u Grčku posle 18 dana pešačenja.

On je tu vest objavio na svom Instagram storiju, a svojim pratiocima je pokazao i prelepo polje makova, kao crkvu pored puta, a sve to uz muziku poznatog grčkog pevača Petrosa Gaitanosa.

"Dragi ljudi, evo ušao sam u Grčku preko prelaza Dorjan, pred jezera i sada prelazim predivne proplanke ove u Grčkoj. Prelepa priroda. Da ste mi živi i zdravi i Bogom blagosloveni. I da vas obavestim da smo stigli do 19 miliona dinara. Bog vas blagoslovio, idemo dalje do našeg cilja. Ovog puta za dečiju radost", rekao je Nikola.

On je 22. aprila krenuo na hodočašće do grčkog ostrva Egina.

Naš pevač želi da se pokloni u manastiru Svetog Nektarija Eginskog, a razlog je više nego human. Naime, Nikola i njegova supruga Bojana su osnovali fondaciju "Porodica", a prva stvar koju žele da urade je da prikupe novac za renoviranje dela pedijatrijske onkologije, kao i za aparate koji će pomoći u dijagnostifikovanju kancera mozga.

Da podsetimo, Nikola je za Telegraf ispričao kako je krenuo njegov put i zašto se odlučio na takav korak.

- Tog 22. aprila sam krenuo moj put, mada želja traje već tri godine, kada sam rekao da ću doći do Svetog Nektarija. To je tinjalo u meni i pre par meseci sam odlučio da ću krenuti baš u ovom periodu, pa smo supruga i ja otvorili fondaciju "Porodica" koja će se baviti očuvanjem porodice, celokupno. Pomagaćemo i talentovanoj deci, ali ovaj put smo izabrali decu sa pedijatrijske onkologije, baš zbog toga što je Sveti Nektarije veliki božji ugodnik koji pomaže ljudima koji imaju problema sa onkološkim bolestima i iz tog razloga sam želeo da približim našoj deci i našim ljudima Svetog Nektarija, jer znam koliko je teško u tim bolestima prevazići sva iskušenja i sve te stvari koje se dešavaju, bez vere. Znam koliko se lakše sagleda teška situacija kada čovek ima jaku veru. I sam sam prošao isto sa svojim ocem, taj put, tako da nisam želeo da ga sačuvam samo za sebe, nego sam želeo da iskoristim svoju medijsku prisutnost i da proširim lepu vest o Svetom Nektariju, ali isto tako i da pomognem mnogima. Zato smo osnovali fondaciju i, hvala Bogu, veliki je odziv naroda - rekao nam je pevač.

(Telegraf.rs)

Video: "Tri godine je tinjalo u meni, dao sam zavet": Veliki intervju Nikole Rokvića na Vaskrs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA