Vreme čitanja: oko 1 min.

Marina Tucaković je napisala jedan stih i zaradila 100.000 evra: Ova numera je i dalje vanvremenski hit

A. Š.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marina je bila jedan od najboljih tekstopisaca svih vremena

  • 1
Marina Tucaković Marina Tucaković Printskrin: Youtube/K1 Televizija

Pevačica Neda Ukraden je jedna od najvećih jugoslovenskih zvezda, te se može pohvaliti karijerom dugom više od pet decenija sa mnogobrojnim hitovima, ali numera "Zora je" je definitivno obeležila istu.

Davne 1985. muziku za ovu pesmu napisao je Đorđe Novković. On je najpre želeo da pesmu nazove "Milan labud", ali Neda se upravo tada rastavila od supruga Milana, pa mu to nije dozvolila.

Kako je Neda jednom prilikom ispričala u pisanju teksta učestvovala je legendarna Marina Tucaković, koja je zahvaljujući jednom, i jedinom, napisanom stihu "Suza je iz oka kanula", navodno dobila preko 100. 000 evra.

- Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali 'Jovane, zora je', pa 'Milane, zora je'. Poslednja i konačna verzija je 'Zora je'. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: 'Suza je iz oka kanula'. Njoj je taj stih doneo više od 100 hiljada evra - rekla je Neda svojevremeno, a ovim podatkom je i te kako iznenadila javnost, piše Blic.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    22. maj 2024 | 20:46

    Ne "...jedan od najboljih ..." najbolja ,pet mesta praznih,pa neko drugi. Pomerila granice,postavljala trendove ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA