Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaspao je i više se nije probudio: Prijatelji Aleksandra iz "Potere" se potresnim rečima opraštaju od njega

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi žale što nisu stigli ni da se pozdrave...

  • 2
Kviz Potera, Aleksandar Ivković Printskrin: RTS

Takmičar kviza "Potera" Aleksandar Ivković preminuo je u 49. godini života. Ivković, inače istoričar iz Ivanjice, je umro 2023. godine, a epizoda koju je snimio, emitovana je sinoć.

Kako kažu njegovi bližnji, Aleksandar je umro iznenada.

Dan ranije je bio na porodičnom slavlju. Njegov brat je organizovao proslavu prvog rođendana detetu. Stric Saša, kako su ga zvali, bio je veseo, uveče je otišao kući, zaspao i više se nije probudio.

Potera RTS printskrin

Sinoćnju epizodu gledali su mnogi njegovi prijatelji.

Jedan od njih, podelio je na svom Fejsbuk profilu kako su 80-ih godina, deca od desetak, 12 godina godina koliko je tada i Saša imao, voleli da prate kvizove, kao što je bila popularna Kviskoteka.

"Moj drug, Aleksandar Ivković je za svoje rođendane, u svom stanu, organizovao kvizove u kojima smo sa velikom radošću učestvovali. Njega danas, nažalost, nema među nama - napisao je jedan od njegovih prijatelja.

Mnogi žale što nisu stigli ni da se pozdrave...

Jelena Rajković iz Ivanjice je bila njegova školska drugarica.

- Išli smo zajedno u osnovnu školu. Bili smo dobri drugari, odlikaši. On je bio vaspitan, pametan, zanimljiv dečko. Veoma duhovit, drugarčina - kaže Jelena.

- To je život. Ode tiho, ali ima nas mnogo koji će ga se sećati - dodaje.

Aleksandar je dvadesetak godina radio u prosveti. Kao što je rekao u predstavljanju u kvizu "Potera", voleo je da radi sa decom. Predavao je istoriju srednjoškolcima, a poslednje radno mesto bilo mu je u osnovnoj školi u selu Latvica.

Bio je oženjen i imao je ćerkicu...

(Telegraf.rs/Informer)

Video: Ćerka Milke Canić prvi put u javnosti: Zaplakala kada je primila nagradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    16. januar 2024 | 20:00

    Meni je bilo tužno da gledam sinoć a kamo li porodici i ljudima koji su ga poznavali i voleli. Gledala sam mu oči i osmeh, a par meseci kasnije više ga nije bilo. Teško mi je bilo da ga čujem da kaže da ima nove ideje za posao. Nije stigo.

  • SVM

    16. januar 2024 | 21:03

    Prvi put sam videla nekoga a toliko topline,smirenosti,lepog osmeha,jednostavnosti,vaspitanja, milog pogleda,nisam skoro videla u jednom čoveku. Mnogo mi je žao kao da je neko koga sam godinama poznavala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA