• 1

Završila je biznis, radi u IT kompaniji, a četkica za slikanje je njen beg iz korporativnog sveta

Ona je dokaz da se sve može, samo da se hoće

  • 1

Da umetnost i IT i te kako mogu da idu "ruku pod ruku" dokazuje Ana Bogdanović (25). Ova devojka diplomirala je biznis smer u Londonu na Kardif Metropolitan univerzitetu, radi u američkoj IT kompaniji, a kada otkuca 18 časova zatvara se u svoj atelje i slika dokle god ima inspiraciju.

Ana je bila deo mnogobrojnih grupnih izložbi, ali nedavno je u Kući kralja Petra izlagala prvi put sama svoje radove, pod nazivom "Lica", da bi zidove Centra za obrazovanje i kulturu "Božidarac 1947"  danas krasila Aninih ruku dela pod nazivom "Intuicija".

Ana Bogdanović, privatna arhiva

FOTO: Ana Bogdanović, privatna arhiva

- Dok sam završavala studije u Londonu, leto sam provodila u Njujorku i tamo sam učila slikarstvo u radionicama poznatih autora. Povratkom u Beograd samo sam nastavaila da se razvijam u sveri slikarstva u radionici Miodraga Elezovića. Sav taj korporativni svet i mnogo sati za kompjuterom me je još više usmerio ka ovom svetu kreative i načinu da oslobodim svoj duh - kaže Ana za Telegraf.

Mlada umetnica dodaje da izložba "Intuicija" nosi taj naziv zbog toga što je upravo ona bila ta koja je odvela od te sigurnosti biznis sveta ka slobodi koju, kako kaže, ona oseća prilikom stvaranja.

Šta je sve Ana rekla za Telegraf, pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs/N.K.)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima