Festival "Dragulji Azije" po 7. put donosi duh tog mističnog kontinenta u Beograd

Očekuju vas 2 koncerta i 4 plesne radionice, pa će svi ljubitelji azijskih kultura pronaći nešto zanimljivo za sebe – bilo da želite da zaplešete ili da uživate iz publike

  • 0

U petak, 11.10. u maloj Sali Dečjeg kulturnog centra sa početkom u 20 časova, ljubitelji indijske kulture će imati priliku da vide raznovrsnost plesova ove zemlje. Pored plesača škole indijskih plesova Panna, na bini će im se pridružiti gosti iz Srbije, Rumunije i Grčke.

Centralno dešavanje festivala je u subotu, 12.10., takođe u Dečjem kulturnom centru ali ovaj put u velikoj sali. Publika će uživati u preko 20 plesova iz mnogih zemalja Azije kao što su Indonezija, Malezija, Koreja ( i tradicionalni ples i popularni Kpop), Irak, Kina, Indija, Rusija, Japan... Ove godine je još duža Internacionalna lista izvođača i trupa iz Srbije, Hrvatske, Grčke i Bugarske - renomirane škole plesa, priznate institucije kao i zvanične plesne trupe 4 ambasade!

A PO PRVI PUT i 2 novo-oformljene trupe: „Marilang dancers“, koja će predstaviti ples Filipina kao i folklorna trupa „Alwatan“ pod okriljem Ambasade Palestine.

Dragulji azije Foto: Promo

A ako vi želite da zaplešete, festival nudi plesačima priliku da upoznaju ili usavrše znanje čak 4 plesna stila iz Indije, uz gostujuće instruktore Anu Dimitratu (Grčka) i Katju Toševu (Bugarska).

Projekat škole bolivud plesa Panna svake godine okuplja umetnike iz regiona koji neguju azijske plesove. Ovaj jedinstveni festival je retka prilika da se Beograđani upoznaju sa dalekim kulturama.

Tokom godina, „Dragulji Azije“ su postali prepoznatljiv brend u regionu, a pošlogodišnji festival je govorom otvorio Ambasador Indije u Beogradu.  Zahvaljujući plesačima i publici koji su prepoznali kvalitet, festival svake godine nudi još raznovrsniji i bogatiji program, pa će tako i ove godine na sceni biti preko 100 plesača!

Rezervacijom ulaznica ostvarujete popust, dok je na veče koncerta cena ulaznice 300 dinara za 11.10., odnosno 700 dinara za Gala veče 12.10. dok je paket karata za obe večeri 600 dinara.

Za rezervaciju i kupovinu karata kontaktirajte organizatore na 061 626 09 11 ili posetite sajt www.indijskiples.com

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA