≫ 

Omaž velikom slikaru: Otvorena izložba laureata Fondacije Vladimira Veličkovića

Za 11 godina i isto toliko dodela nagrada odabrano je 28 umetnika koji su se istakli u svojim crtačkim promišljanjima i još desetine njih (47) je pohvaljeno za svoj likovni rad

  • 0
Vladimir Velickovic Foto: Profimedia/AFP

Izložba prošlogodišnjih laureata nagrade za crtež Fondacije Vladimir Veličković otvorena je u utorak u Galeriji "Haos", a sinoć je u Kući legata otvorena i izložba svih dosadašnjih dobitnika te nagrade - 28 mladih umetnika i umetnica.

Za 11 godina i isto toliko dodela nagrada odabrano je 28 umetnika koji su se istakli u svojim crtačkim promišljanjima i još desetine njih (47) je pohvaljeno za svoj likovni rad.

Među laureatima čija su se dela našla na postavci u Kući legata su i Aleksandar Jestrović (Jamesdin), Vuk Ćuk, Vladimir Lalić, Nataša Kokić, Predrag Damjanović, Nina Ivanović, Hana Rajković, Vladimir Sekulić, Andrea Dramićanin, Tamara Žderić, Jovanka Stanojević, Vladimir Miladinović, Ivana Živić Jerković i Petar Mirković.

Video: Drugi Gala simpozijum dovodi u Srbiju neke od najeminentnijih modernih umetnika

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA