O3ONE na Dorćol Platzu u "Autoizolaciji"

O3ONE Art Space seli se na svoju sedmu lokaciju – Dorćol Platz, Dobračina 59b, Beograd

  • 0
O3ONE art space

Foto: Promo

Ljubitelji umetnosti navikli su na hrabrost i istrajnost O3ONE projekta koji je tokom godina bio na različitim lokacijama: od osnivanja 2004. godine na Andrićevom vencu, preko adresa u Uzun Mirkovoj, Koče Popovića i Gavrila Principa. O3ONE je sada pronašao svoje novo sedište, uvek nudeći staro dobro opijanje umetnošću. Nakon šestnaest godina neprekidnog rada i delovanja na umetničkoj mapi Srbije, O3ONE se izdvojio svojim izložbama i programima, kao projekat koji menja, donosi novine i preobražava stvarnost u različite oblike podložne umetničkoj obradi.

Prva izložba na novoj adresi je „Autoizolacija“, koja će biti otvorena 18. avgusta 2020. godine u 19 časova. Na izložbi će biti predstavljeno 12 dokumentarnih panoa fotografija umetnika koji su tokom perioda obeleženim kovidom 19 bili primorani da stvaraju u svoja „četiri zida“, svojevrsnoj autoizolaciji. Kustos izložbe je Jelena Matić koja će izložbu otvoriti sa Aleksandrom Kelićem, profesorom na predmetu Dokumentarna fotografija na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Među radovima studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, modul Fotografija, publika će imati priliku da vidi mikro-priče i situacije, dekonstrukcije majstora zapadnog slikarstva, fotografe u njihovoj svakodnevici izolacije, novim pravilima stvaralaštva u vremenu kom svedočimo, odloženim planovima, putovanjima o kojima se čezne, spoljnom svetu koji se nekad dinamično, nekad pasivno, menja, usput menjajući i pravila umetničkog delovanja.

Naziv izložbe „Autoizolacija“ podvlači novi ritam na koji umetnici pokušavaju da se prilagode, donoseći dela iz svog života, nastala u osami, s pogledom na zidove koji ograničavaju kretanje, ali ne i umetničku artikulaciju.

Ulaz na izložbu „Autoizolacija“ je besplatan, a izložba će biti otvorena od 18. do 30. avgusta 2020. godine.

Umetnici:

Vesna Dobričić, Anastasija Kojić, Lazar Kostić, Tamara Kostrevc, Una Laurenčić, Tanja Marjanović, Čarna Nikolić i Katarina Filipović.

Prijatelji projekta O3one Art Space su: Raiffeisen Bank, YUnet, Alma Quattro i Orange Studio.

Dodatne informacije su dostupne na sajtu: www.o3one.rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA