• 0
 ≫ 

"Igra ega i alterega": Samostalna izložba Petra Popovića Pirosa u galeriji "Art for All"

 ≫ 

"Tek kad se ukrste ego i alterego, dobija se kompletna slika njegovog stvaralaštva..."

  • 0
Petar Popović Piros

Foto: Promo

"Igra ega i alterega", samostalna izložba umetnika Petra Popovića Pirosa, biće otvorena večeras, 21. septembra, u 20h u galeriji "Art for All", u Ulici kralja Petra 4a u Beogradu.

- Veštine slikara, dizajnera i muraliste, Petra Popovića Pirosa, isprepletane su. Jedan stil podstiče drugi i nemirnoj mašti daje prostora da se neprestano igra. I otud "Igra ega i alterega", a ne borba. Petar je talenat razvijao u školi, a Piros je umeće kalio na ulici. Tek kad se ukrste ego i alterego, dobija se kompletna slika njegovog stvaralaštva - piše Dragana Barjaktarević i dodaje:

Petar Popović Piros

Foto: Facebook/Art for All

- Postavka je podeljena u dve prostorije i dve logične celine – jednom dominira sprej, a druga je nastala kao sudar pera i akvarela. Da bi sve bilo još razigranije, te opipljivije, pored radova na papiru, kartonu, platnu, drvetu… tu su i dve skulpture. Izvukao je azbuku i Džamutku u prostor i dao im treću dimenziju.

Svaki rad ima svoju istoriju. A sve te priče naslanjaju se jedna na drugu i čitaju se kao celina. Izložba je zamišljena i kao igra koja poziva posmatrača da oslušne eho jednog rada u drugom, te da dešifruje kaligrafske kodove, i da samovoljno tumači apstraktne motive. Jer na kraju krajeva, samo igra je važna - zaključuje Barjaktarević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima