• 0

"Igra ega i alterega": Samostalna izložba Petra Popovića Pirosa u galeriji "Art for All"

"Tek kad se ukrste ego i alterego, dobija se kompletna slika njegovog stvaralaštva..."

  • 0
Petar Popović Piros

Foto: Promo

"Igra ega i alterega", samostalna izložba umetnika Petra Popovića Pirosa, biće otvorena večeras, 21. septembra, u 20h u galeriji "Art for All", u Ulici kralja Petra 4a u Beogradu.

- Veštine slikara, dizajnera i muraliste, Petra Popovića Pirosa, isprepletane su. Jedan stil podstiče drugi i nemirnoj mašti daje prostora da se neprestano igra. I otud "Igra ega i alterega", a ne borba. Petar je talenat razvijao u školi, a Piros je umeće kalio na ulici. Tek kad se ukrste ego i alterego, dobija se kompletna slika njegovog stvaralaštva - piše Dragana Barjaktarević i dodaje:

Petar Popović Piros

Foto: Facebook/Art for All

- Postavka je podeljena u dve prostorije i dve logične celine – jednom dominira sprej, a druga je nastala kao sudar pera i akvarela. Da bi sve bilo još razigranije, te opipljivije, pored radova na papiru, kartonu, platnu, drvetu… tu su i dve skulpture. Izvukao je azbuku i Džamutku u prostor i dao im treću dimenziju.

Svaki rad ima svoju istoriju. A sve te priče naslanjaju se jedna na drugu i čitaju se kao celina. Izložba je zamišljena i kao igra koja poziva posmatrača da oslušne eho jednog rada u drugom, te da dešifruje kaligrafske kodove, i da samovoljno tumači apstraktne motive. Jer na kraju krajeva, samo igra je važna - zaključuje Barjaktarević.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima