Otvaranje izložbe "Recikliraj - napravi krug"

Prezentacija prostornih instalacija od reciklabilnog otpada

  • 0
Fokus art Foto: Bojan Kanačković

"Recikliraj - napravi krug" naziv je nesvakidašnje edukativne izložbe Udruženja građana "Fokus art", koja se u saradnji sa GO Stari grad otvara na Topličinom vencu u parku Vojvode Vuka u subotu, 30. oktobra u 11.00 časova, dok će program za posetioce trajati do 15.00 časova.

Na izložbi, koja na inovativan način predstavlja spoj moderne arhitekture i zaštite životne sredine, po prvi put u glavnom gradu Srbije javnosti će biti predstavljene prostorne instalacije izgrađene isključivo od reciklanbilnog otpada. Najmlađe Beograđane u subotu očekuje i edukativni program koji za njih preprema JKP "Gradska čistoća". Mališani će na krativan i zanimljiv način učiti o tome šta je reciklaža i zašto je važna, ali i kako mogu dati doprinos njenom razvoju i time uticati na očuvanje planete.

Mihajlo Pavić, predsednik udruženja "Fokus art" koje je nosilac projekta "Recikliraj – napravi krug" kaže da je ponosan jer se ovakav projekat po prvi put sprovodi u Srbiji.

- Ovom izložbom Beograd se priključuje svetskim metropolama poput Njujorka, Tokija i Rio de Žaneira koji su do sad mogli da se pohvale sličnim projektima. "Recikliraj – napravi krug" se sprovodi pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zaštitu životne sredine kao projekat edukativnog karaktera koji ima za cilj da nas podseti koliko svaki pojedinac ima udela na polju očuvanja životne sredine. Ekološka osvešćenost je od izuzetnog značaja, jer bez ekologije nema budućnosti i zato pozivam Beograđane da nam se priduže u subotu na izložbi i da sa sobom donesu i plastičnu ambalažu kako bi dali doprinos razvoju reciklaže u Beogradu. Za potrebe projekta kompanija "Coca-cola" je obezbedila veliku količinu reciklabila, a jedan deo, preciznije čepovi plastičnih boca, biće prsleđeni u humanitarne svrhe što dodatno daje na značaju ovom projektu. Umetničke instalacije, čije je idejno rešenje nastalo u saradnji sa studentima Arhitektonskog fakulteta, a koje će javnosti biti prikazane, neće predstavljati samo eksponate, već će imati upotrebnu vrednost, kao i ostala prikupljena ambalaža koja će na kraju biti predata na dalji tretman JKP "Gradska čistoća" čime ćemo simbolično zatvoriti ovaj krug - ističe Pavić.

On je dodao da će umetničke instalacije posle otvaranja izložbe, u saradnji sa JP "Ada Ciganlija", biti premeštene u Park nauke na Adi Ciganliji gde će Beograđanima biti dostupne do 31. novembra.

Više o ovom projektu možete saznati i na veb adresi www.napravikrug.com

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA