Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvaranje izložbe "Magija sa porukom" Milana Ignjatovića u Galeriji RTS

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na otvaranju izložbe govoriće:istoričar umetnosti Sofija Ljubičić, član Saveta za likovno stvaralaštvo RTS i mr Danilo Vuksanović.

  • 0
Linorez Foto: Milan Ignjatović

Otvaranje izložbe grafika „Magija sa porukom“ slikara, nastavnika umetnosti i kompozitora Milana Ignjatovića održaće se u sredu, 10. maja u 19 časova u Galeriji RTS, Takovska 10.

Na otvaranju izložbe govoriće:istoričar umetnosti Sofija Ljubičić, član Saveta za likovno stvaralaštvo RTS i mr Danilo Vuksanović.

Milan Ignjatović je rođen 1956. u Bogatiću. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Zemunu. Višu Pedagošku Školu diplomirao u klasi Miluna Mitrovića, odsek likovna pedagogija na univerzitetu u Beogradu. Član je

ULUS-a i Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Zemuna. Predsednik Aktiva likovnih pedagoga. Dobitnik prve nagrade na međunarodnom festivalu digitalne umetnosti ART-TEK, posebne nagrade za grafiku galerije "La Vista" i prolećne nagrade galerije Stara Kapetanija iz Zemuna. Do sada je izlagao na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Učesnik je više likovnih kolonija i majstorskih radionica. Dugogodišnji likovni pedagog Osnivač je dečijeg likovnog salona DELIS. Član je grafičke sekcije ULUS-a.

Izložba Žoltana Kovača biće otvorena 12. maja u kragujevačkoj Galeriji Rima

Izložba Žolta Kovača naslovljena "Glupe slike 4: Deca glupih slika" biće otvorena 12. maja u kragujevačkom prostoru Galerije Rima.

Najnovija grupa radova četvrti je po redu deo umetničkog projekta u nastavcima iniciranog serijom Glupe slike iz 2008-2009. godine.

Nakon prošlogodišnjeg "Povratka glupih slika" i "Još povratka glupih slika" Kovač pred kragujevačkom publikom premijerno predstavlja seriju radova sa podnaslovom Deca glupih slika.

Novom grupom apstraktnih slika umetnik nastavlja promišljanja fenomena banalnosti kao označitelja životne svakodnevice savremenog čoveka na različitim nivoima.

"Današnja realnost, umnogome profilisana delovanjem medija i Interneta preplavljena je dopadljivim ali površnim sadržajima, nudeći savremenom konzumentu protok informacija bez dubljeg smisla.

Pojednostavljenim apstraktnim kompozicijama, sačinjenim od mrlja izvedenih bojom u spreju, Kovač postiže i prenosti "utisak površnog i besadržajnog koji nam se svakodnevno servira kroz medije", navodi Miroslav Karić, autor tekst u katalogu izložbe.

U svojim jednostavnim apstrakcijama izvedenim sprejom na aluminijumu, platnu ili papiru, Kovač simulira i na prvi pogled banalizuje tip slikarstva koji je doneo revoluciju u toj umetničkoj oblasti.

Izložba Žolta Kovača otvorena je do 12. juna, piše Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA