≫ 

"Balkanska međa" u zvaničnoj selekciji festivala u Šangaju: Posle Rusije, film osvaja i Kinu

Zbog velikog interesovanja u avgustu je planiran početak distribucije i u Francuskoj, Japanu, Južnoj Koreji i Kini

  • 1

Srpsko-ruski film "Balkanska međa" ušao je juče u zvaničnu selekciju 22. Međunarodnog filmskog festivala u Šangaju. Ova akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini, podržana je od strane Ministarstva za kulturu Ruske Federacije, baš kao i Ministarstva za kulturu Republike Srbije.

Pre samo nedelju dana film "Balkanska međa" osvojio je niz nagrada na festivalima u Rusiji, a za samo nekoliko meseci ovaj film je pogledao više od dva milliona gledalaca u Rusiji i Srbiji.

Pod rediteljskom palicom Andreja Volgina u ovom filmskom spaktaklu igraju Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Milena Radulović, Goša Kucenko, Anton Pampušni, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović, kao i Emir Kusturica.

Zbog velikog interesovanja u avgustu je planiran početak distribucije „Balkanske međe“ u Francuskoj, Japanu, Južnoj Koreji i Kini.

VIDEO: Aleksandar Radojčić: 20 godina se čekalo na film sa ovakvom tematikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA