• 4

"Najlepša srpska zavarivačica" donela važnu nagradu ekipi portala Telegraf.rs za TV reportažu

- Ovo je prvi put da jedan video-format sa onlajn televizije dobije ovu prestižnu nagradu - poručuje naša Ivana

  • 4

Reportaža "Najlepša srpska zavarivačica" ekipe Telegraf TV koju čine Ivana Nedić (novinar), Dejan Timotijević (snimatelj), Marija Antonijević (montaža) i Nikola Tomić (fotograf) odnela je treće mesto u veoma teškoj konkurenciji u kategoriji TV reportaža na Internacionalnom festivalu reportaže i medija - INTERFER Zlatna NIKA 2019.

Vredno priznanje je tim važnije jer je prvi put u istoriji novinarstva u Srbiji jedan video-format sa onlajn televizije konačno prepoznat kao veoma kvalitetan, te je dobio ovakvu nagradu.

Ivana Nedić, Interfer

Ivana ponosno pokazuje nagradu; FOTO: Privatna arhiva

- Drago mi je što je žiri INTERFER- a prepoznao kvalitet reportaže i uvrstio je u jednu od glavnih priznanja festivala. Posebno sam ponosna jer je ovo prvi put da jedan video format sa onlajn televizije dobije ovu prestižnu nagradu - kaže naša Ivana Nedić, dodajući da reportaža ne bi bila to što jeste bez snimatelja Dejana Timotijevića i montažerke Marije Antonijević.

Dejan Timotijević

Naš snimatelj Dejan Timotijević, jedan od omiljenih kolega u redakciji; FOTO: Privatna arhiva

Divna Radosavljević, PR festivala INTERFER ističe da je reportaža "Najlepša srpska zavarivačica" otvorila vrata i drugim ovakvim formatima.

- Svake godine širimo festival trudeći se da uključimo više različitih formata i damo priliku da najbolje reportaže iz svih medija učestvuju u takmičarskom delu. Od ove godine očekujemo da se i druge online reportaže prijave na INTERFER - kaže ona.

Interfer

Ivana Nedić i ostali dobitnici nagrada; FOTO: Telegraf

Internacionalni festival reportaže i medija - INTERFER Zlatna NIKA 2019. okupio je 24. put zaredom autore i najbolje reportere, laureate, dosadašnje pobednike i brojne prijatelje festivala, a u vrhu najboljih je i ekipa našeg portala!

U okviru pet takmičarskih kategorija - televizijska, novinska, radio, foto i društveno odgovorna reportaža, opšte vrednosti kao što su originalnost, novinarska hrabrost i društveni uticaj, vodile su kriterijum odabira najboljih radova, koji su i ove godine nagrađeni vrednim priznanjima i najvišom nagradom - statuom Zlatna NIKA.

Najviše priznanje Interfer-a Gran-prix, dobila je Jovana Uhrin za reportažu "San urgentne noći" o značaju doniranja organa i transplatacije, dok je prvo mesto u kategoriji TV reportaža osvojio je Budimir Ničić iz Glas Amerike za reportažu "Pošumljavanje teladi". Drugo mesto dele novinarka RTS-a Višnja Višnjić Milić i novinarka TV Vranje, Lolica Popović.

Pogledajte reportažu koja je odnela pobedu i nastavite da nas čitate i gledate, jer smo sve bolji i bolji:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima