≫ 

Poslednji intervju Nede Arnerić pred smrt: Planirala da se odseli u Indiju i iskusi asketski život

Glumica je planirala da se okusi asketski život u Indiji

  • 4
Neda Arnerić Foto: Milena Đorđević

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života. Kako saznaje Telegraf.rs, Nedu je za trpezarijskim stolom pronašao njen brat. 

Glumica je u jednom od svojih poslednjih inrevjua koje je dala u novembru 2019. godine za magazin Hello izjavila da je pod stare dane učila nemački jezik i planirala odlazak iz Srbije.

Neda Arnerić Neda Arnerić, Foto: e-stock.us/Miloš Rafailović

- Učila sam strani jezik pod stare dane, onaj najteži. Uspešno sam savdalala nemački, imam i sertifikt. Izvesnije je da se preselim u Austriju gde imam mali stan u Alpima. Kako godine prolaze i kako se polako opuštam u penziji, sebe sve više vidim u tim krajevima - rekla je Neda Arnerić za "Hellou".

Osim odlaska u Nemačku gde je planirala da provede penzionerske dane, glumica je planirala da okusi i asketski život u Indiji.

Neda Arnerić Neda Arnerić, Foto: Profimedia/United Archives

- Indija mi je oduvek bila inspirativna, budizam blizak, o Salmanu Ruždiju znam sve.... Međutim, moj muž nikada nije želeo da ide na tu stranu sveta. Govorio je: "Dosta mi je moje sirotinje, neću da gledam tuđu". Nedavno sam, posle duže pauze, ponovo krenula na časove joge, gde sam i čula za mogućnost odlaska u Indiju. Pitala sam mogu li da se pridružim, odgovorili su mi: "Naravno, ali ide se u jedan ašarm, gde se vodi strog asketski život. Da li si spremna na to?" Verujem da mogu da izdržim deset dana u rizgoroznim uslovima i unapred se radujem novom iskustvu. Sigurna sam da će mi biti zanimljivo, a ko zna, možda naučim i da meditiram - rekla je tada Neda.

Glumica je imala i jednu veliku želju za koju je verovala da će joj se i ispuniti.

- Ceo život želela sam da skačem padobranom, ali nisu se namestile kockice. Probala sam da vozim dasku na talasima i nisam se baš proslavila. Pomislila sam: “Ako nisam uspela iz prve, neću to nikad ni savladati”, i batalila. Maštala sam da se popnem na Himalaje, želela sam da se bavim alpinizmom. Privlačili su me ekstremni sportovi, ali to će ostati za neki drugi život, ako se desi. A možda se i desi, o tome ništa ne znamo - izjavila je Neda.

Neda Armerić rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Bila je seks simbol svog vremena. Veliku popularnost stekla je u filmu Višnja na Tašmajdanu, Užička republika, Varljivo leto 68, kao i mnogi drugi filmovi koji su obeležili jugoslovensku kinematografiju.

Video: Tužan početak godine: Otišla je Neda Arnerić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. januar 2020 | 21:47

    Za legende nepostoji zadnji intervju,legende se stalno pominju i citiraju i gledaju njihova ostvarenja,na taj nacin je uvek prisutan njihov duh besmrtnosti

  • ZVEZDA

    10. januar 2020 | 21:31

    Lepa naša Štrumpfeta... RIP

  • Dasa

    10. januar 2020 | 21:52

    A nadali smo se da ces uspeti u svemu zamisljenom! Neka te andjeli cuvaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA