Dušan Kovačević emotivno o Nedi Arnerić: Osećam se kao da je otišao neko iz moje najbliže familije

Kovačević je rekao da je istog dana preminula i Nedina draga prijateljica, supruga velikog glumca

  • 3
Neda Arneric, Dusko Kovacevic

Foto: Telegraf, A. Nalbantjan

Kad sam saznao da nas je Neda napustila, imao sam osećaj kao da je otišao neko iz moje najbliže familije. Ona je za generacije i generacije ostala simbol lepe i šarmante devojke sa osmehom, i po tog gracioznosti bila je negde bliska Mileni Dravić. I moja prva asocijacija na Nedu su mladost i lepota, i tako ću je uvek pamtiti - kao nekog ko je nosio veliki osmeh i ulepšavao nas tim osmehom - rekao je reditelj, scenarista i dramski pisac Dušan Kovačević.

Jedna od najpoznatijih uloga kultne glumice, koja je preminula 10. januara, bila je mlada u remek-delu "Ko to tamo peva", filmu Slobodana Šijana koji je sniman po Kovačevićevom scenariju.

- Nedu sam upoznao kad sam polovinom 1970-ih radio na televiziji, gde je tada igrala nekoliko zapaženih uloga. Zatim smo se sreli u filmu "Ko to tamo peva", a nešto kasnije u pozorišnoj predstavi "Profesionalac", koju je sa Batom Stojkovićem i Bogdanom Diklićem igrala 450 puta. Uz mnoštvo zajedničkih uloga na filmu, ona je bila jedna od onih glumica koje će svojom mladošću i lepotom obeležiti istoriju sprskog i jugoslovenskog filma. Započela je karijeru rano i, nažalost, otišla je prerano - ističe Kovačević, koji je sa Nedom bio veliki prijatelj.

Danilo Bata Stojkovic

Danilo Bata Stojković Printskrin: Youtube

Nedi je Zvezdara teatar decenijama bio druga kuća, i o tome je često govorila.

- Od te davne 1978. godine kada smo radili "Profesionalca", do pre nekoliko meseci, Neda je stalno dolazaila u Zvezdara teatar, da li zbog predstava koje je imala, ili potpuno privatno, da se sa nekim vidi ili popije kafu - kaže Kovačević za "Novosti".

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA