≫ 

"1917" nominovan za Oskara u čak deset kategorija

Ratni spektakl Sema Mendeza koji se nalazi na repertoaru domaćih bioskopa, kratkog naslova 1917. nominovan je za Oskara u čak deset kategorija uključujući nominacije za najbolji film i najbolju režiju

  • 2
film 1917. I Sem Mendes je za "1917" nominovan u kategoriji za najbolju režiju / Foto: François Duhamel / Universal Pictures and DreamWorks Pictures

Mendezov novi film je napeta ratna drama koja prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika.

film 1917. Foto: François Duhamel / Universal Pictures and DreamWorks Pictures

Film “1917” je fikcija, ali određeni prizori i njegovi aspekti izvedeni su iz priča koje je Mendezu ispričao deda, pokojni Alfred H. Mendez, koji je takođe služio kao poručnik u Prvom svetskom ratu i onih koje su mu ispričali njegove kolege vojnici. Ideja o jednom čoveku koji nosi poruku s jednog mesta na drugo postala je polazna tačka na kojoj se bazira radnja cele priče.

Film 1917. već je ovenčan sa tri Zlatna globusa i nalazi se na reperoaru domaćih bioskopa.

Pogledajte trejler za film u nastavku:

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    14. januar 2020 | 11:04

    A SVET SE NIJE OPAMETIO NI DO DANASNJIH DANA -RATOVI SU SE NIZALI I SAD SMO PRED 3 SVETSKIM NUKLEARNIM RATOM!!

  • Cale

    14. januar 2020 | 11:54

    Film je odlican po svemu , najvise kako je snimljen kamerom ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA