≫ 

Svoju verenicu (14) kupio je za dve svinje: Neverovatni život prvog Robina Huda

Nakon suđenja za silovanje maloletnice, dočekalo ga je 2.000 obožavateljki sa natpisom "Uzmi mene, ja te neću tužiti"

  • 5
Errol Flynn Erol Flin / Foto: Guliver/Sasha/Getty Images

Jedan biograf velikih zvezda je tvrdio da ni u 50 ljudskih života ne bi stalo ono što je proživeo Erol Flin (1909-1959) za svojih 50 godina. Iako se proslavio ulogom Robina Huda, u privatnom životu bio je sve, samo ne plemenit, piše Kultiviši se.

1. Kada je bio klinac imao je odlične rezultate u plivanju, ronjenju i naročito tenisu, u kome je bio juniorski prvak Australije i očekivalo se da učestvuje na Vimbldonu.

2. Međutim, posle neprekidnih tuča, izbačen je sa koledža. Odlučio je da napusti porodicu, uprkos njihovom protivljenju, i da ode na Novu Gvineju gde je postao robovlasnik. Prvu verenicu, koja je imala 14 godina, kupio je na Novoj Gvineji za dve svinje.

3. Bio je antisemita i simpatizer nacista. Objavljena dokumenta FBI dokazuju da je ovaj Australijanac bio i nacistički špijun. Jedan od onih koji je uspeo da ga razotkrije bio je Keri Grant, koji je radio u to vreme za britansku obaveštajnu službu.

4. Pošto je bio veliki pustolov, shvatio je da će mu biti potrebno mnogo više novca. Kada je otišao da poseti oca u London, dao je oglas u novinama u kojem je napisao da, kao renomirani i iskusni australijski glumac, traži posao.

5. Dobio je ponudu od lokalnog pozorišta. Iako su honorari bili zadovoljavajući, to nije zadovoljilo njegovo maštanje o milionima.  I to mu se ostvarilo kada je na jednoj žurci upoznao direktora filmske kompanije WB, Irvinga Ašera, koga je sa svojim prepotentnim stavom i šarmom oborio sa nogu - toliko da je ovaj odmah potpisao ugovor sa njim. Jedan od braće iz Warnera Brothers-a je tražio je da se on preseli u Ameriku, što je Flin, naravno, i učinio.

6. Prvoga Robina Huda glumio je 1938. godine, a po njegovoj želji dobijao je 3.600 dolara nedeljno, što je danas jednako mnogo većoj cifri.

7. Živeo je kao da nije u braku, iako se tri puta ženio i imao četvoro dece – nikada nije mario za njih.

8. Osuđen je za silovanje maloletnice, ali zbog nedostatka dokaza je oslobođen. Nakon suđenja dočekalo ga je 2.000 obožavateljki sa natpisom Uzmi mene, ja te neću tužiti.

9. Preminuo je sa 50 godina od polnih bolesti, a ostale su mu dve neispunjene želje. Nije naučio da svira klavir i nije ispoštovana njegova poslednja želja da na nadgrobnom spomeniku piše: Ovde leži Erol Flin, čovek koji je poje…sve što se kreće.

Video: Glumac o projektima koje snima: Nekada snimam i po 24 sata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. septembar 2020 | 12:41

    Ja bi mojoj dao citavu farmu svinja samo da ode od mene😉ali ona nece kaze samnom i u pakao ako treba😊

  • Gr

    13. septembar 2020 | 12:55

    Dao dve svinje za jednu?

  • Viki

    13. septembar 2020 | 20:42

    Gledala sam film o njemu i ne slaze se sa ovim ovde napisanim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA