≫ 

Tom Henks je čuvenu scenu iz filma "Forest Gamp" platio iz svog džepa, a to mu se itekako isplatilo

Holivudskom glumcu i reditelju Robertu Zemekisu isplatila se investicija

  • 1
Tom Henks Forest Gamp

Tom Henks u filmu "Forest Gamp" Printskrin: Youtube/ManUtdRhys118

"Forest Gump" jedan je od najpopularnijih filmova svih vremena. Kao što je poznato, ovo ostvarenje reditelja Roberta Zemekisa iz 1994. godine je nagrađeno nagradom Oskar.

Film "Forest Gamp" ima mnogo scena za pamćenje, a jedna od najpoznatijih je sigurno kada Forest Gamp, kojeg glumi Tom Henks, kreće da trči duž Sjedinjenih Američkih Država tri godine.

Ova sekvenca, u trajanju od sedam minuta, verovatno ne bi ni ugledala svetlost dana da je lično iz svog džepa nisu finansirali glavni glumac i reditelj. Da, Tom Henks i Robert Zemekis.

Da je platio da se snimi ova scena, Henks je priznao u emisiji "In Depth with Graham Bensinger". Naime, filmski studio "Paramount", koji je stajao iza filma "Forest Gamp", nije dozvolio Robertu Zemekisu da snimi ovu sekvencu. Razlog je bio taj što je bilo previše skupo.

- Iz studija su rekli: "Ne možemo ovo da priuštimo, zato ti (Robert Zemekis) nećeš to (scenu sa trčanjem) da snimiš". A Bob (Robert Zemekis) je rekao: "Previše je važan deo filma da se iseče, mi možemo to da uradimo. Iz studija su rekli: "Ne, ne možeš" - prisetio se Tom.

Robert Zemekis je tada potražio pomoć od svog glavnog glumca, Toma Henksa.

- On (Robert Zemekis) je rekao: "Pa, ovo trčanje će da košta X dolara". I nije bilo jeftino - rekao je Henks i nastavio:

- On (Robert Zemekis) je rekao: "Ti i ja ćemo da podelimo taj iznos (koji ćemo dati za snimanje te scene)" - rekao je Tom.

via GIPHY

Henks je pristao, a Zemekis je napravio dogovor sa studijom "Paramount" da im da veći profit od zarade od filma. "Forest Gamp" je odlično prošao na blagajna, te su Tom i Robert itekako profitirali. Svakako, odlična investicija glumca i reditelja.

"Forest Gamp" je 1994. godine bio drugi na listi zarađenih para, iza crtanog filma "Kralj lavova". Ostvarenje Roberta Zemekisa osvojilo je 6 Oskara. Između ostalog za najboljeg režisera, za najbolji film, kao i za najboljeg glavnog glumca.

Podsetimo se scene kada Forest Gamp trči Sjedinjenim Američkim Državama:

Poslušajte šta je o ovome rekao Tom Henks u emisiji "In Depth with Graham Bensinger":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA