≫ 

Priča Vupi Goldberg svedoči kakva veličina od čoveka je bio Patrik Svejzi

Glumica se prisetila kako joj je čuveni glumac pomogao da dobije ulogu u filmu "Duh", i pored protivljena kasting reditelja

  • 0
Vupi Goldberg Vupi Goldberg Printskrin: Youtube/The Graham Norton Show

Legendarni holivudski glumac Patrik Svejzi (1952-2009) za mnoge je bio inspiracija, a prema svemu sudeći i sjajna osoba. On je uspeo da "lansira" karijeru uzlaznom putanjom čuvenoj glumici Vupi Goldberg.

Njih dvoje su se upoznali tokom saradnje u filmu "Duh". Vupi je u tom ostvarenju tumačila lažnu vidovnjakinju Odu Me Braun, pri čemu je dobila Oskara za najbolju sporednu glumicu.

Međutim, Goldbergova je trebalo da tumači glavnu ulogu u "Duhu", ali je za istu odbijena, jer su kasting reditelji smatrali da bi njena živahna ličnost "preuzela" film i da bi priča (film) išla u suprotnom smeru nego kako je zamišljeno.

Gostujuću Jutjub emisiji "No Filter" manekenke Naomi Kempbel Vupi se prisetila te situacije.

- Otišla sam na tu audiciju, svaka tamnoputa žena je otišla na tu audiciju... - pričala je Goldbergova i nastavila:

- Pitala sam agenta zašto mi nije rečeno za tu audiciju, a on je rekao: "Oni (kasting reditelji) te ne žele. Oni misli da je tvoja ličnost prevelika i da će oterati ljude od filma" - prisetila se Vupi.

Na kraju, glavnu ulogu dobio je Patrik Svejzi. Međutim, legendarni glumac je imao jedan uslov da prihvati posao. Svejzi je pokazao veličinu to što je uticao na kasting reditelje da Goldbergova ipak dobije ulogu u filmu "Duh".

- Neću reći "da" dok mi (ekipa filma) ne saznamo zašto ona (Vupi, prim.aut) je prava osoba za ulogu - rekao je tada Svejzi, a prepričala Goldbergova, koja je saznala šta je Patrik pričao.

Patrik Svejzi Patrik Svejzi Printskrin: Youtube/MASTER MUSIC BOX

Na kraju, Vupi nije dobila glavnu ulogu, ali jeste sporednu, koja joj je donela svetsku popularnost.

Goldbergova je ispričala da do tada nije upoznala Svejzija, iako je znala da je on bio njen veliki fan. Vupi je dodala da su ona i Patrik sjajno funkcionisali.

Pogledajte trejler za film "Duh":

Video: Da li biste danas prepoznali omiljene filmske parove?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA