• 3

Da li Nindža kornjače zaista vole picu? Nepoznate činjenice o omiljenim herojima iz kanalizacije

Televizijska, animirana serija "Teenage Mutant Ninja Turtles" iz 1987. godine, rađena po motivima stripova, promenila je kornjače i pojedinosti učinila drugačijima

  • 3
Nindža kornjače

Printksrin: YouTube/Ninja Hulk

Oni koji su odrastali devedesetih godina prošlog veka, znaju da je Splinter verni učitelj i staratelj Nindža kornjača, da im je Šreder arhi-neprijatelj i da obožavaju da jedu picu. Te stavke su bile zastupljene u animiranoj TV seriji, ali da li je tako bilo i u vreme stripova u kojima su prvenstveno nastale Nindža kornjače?

Pre svega moramo napomenuti da su Nindža kornjače nastale 1984. godine, iz mašte Kevina Istmana i Pitera Larda. Sve četiri kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služile. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vešto upravljao viljuškama, Leonardo je koristio katane, a Donatelo maniplisao nindža štapom, piše Strip Blog.

Važno je i reći da je već u prvoj epizodi, "arhi-neprijatelj" Nindža kornjača i učitelja Splintera, Oroku Saki iliti Šreder (Sekač), poginuo od ruku Nindža kornjača.

Najveća je zabluda to da kornjače obožavaju picu, jer im taj specijalitet nije bio glavno jelo u prvim epizodama.

Kako je uopšte došlo do toga da kornjače vole picu? 

Televizijska, animirana serija Teenage Mutant Ninja Turtles iz 1987. godine, rađena po motivima stripova, promenila je kornjače i pojedinosti učinila drugačijima. Najveće izmene se ogledaju u tome da je Šreder postao  glavni neprijatelj Nindža kornjača, zapravo, da se gotovo sve njihove dogodovštine vrte oko njega i to da su kornjače zavolele picu kao glavni obrok.

Pica se jede stalno, sve kornjače lude za njom, a najviše Mikelanđelo. Mikelanđelo je taj koji uzima pojedine najčudnije prelive za picu – puter od kikirikija, kupus i školjke i slično, čak ju je jednom jeo i sa džemom. Sve to nas može asocirati da ni u ovoj seriji, pica zapravo nije omiljeno jelo, jer joj uvek promene ukus nekim od preliva i namaza.

U strip serijalu Teenage Mutant Ninja Turtles Attack!!!, prvi deo, Leonardo kaže kako se od pice pravi "gag" i, zapravo, ismeva animiranu seriju.

Kako je vreme odmicalo, u filmovima i drugim ostvarenjima, pica je u potpunosti postala prepoznatljiva za Nindža kornjače i predstavlja nerazdvojni deo njihove ličnosti.

Ostaje pravo pitanje, da li kornjače zapravo uopšte vole picu ili samo njene šarolike namaze?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima