≫ 

Nadao se da će se oporaviti i nastaviti snimanje: Ovo je poslednja uloga Ivana Bekjareva

Bekjarev je svoju prvu ulogu odigrao 1967. godine, u filmu "Bokseri idu u raj", a nakon toga angažmani su se nizali...

  • 0
Ivan Bekjarev Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Juče je Srbijom odjeknula vest da je, od posledica korona virusa, preminuo Ivan Bekjarev, glumac čuven po ulogama u pozorištu i TV serijama. Imao je 74 godine.

Bekjarev je saznao da je pozitivan na kovid krajem oktobra, usred snimanja filma "Bilo jednom u Srbiji" Petra Ristovskog, pa je snimanje obustavljeno.

Glumac je tada hitno hospitalizovan na Infektivnoj klinici, a za medije je rekao da se oseća mnogo loše, ali se nadao da će se snimanje nastaviti.

Ivan Bekjarev Foto: ATA Images

- Pre nekoliko dana sam saznao da sam pozitivan na virus i odmah sam prekinuo snimanje filma. Nadam se da će sve proći dobro, da će me uskoro pustiti kući i da ćemo moći da nastavimo sa radom na filmu. Verovatno da će se testirati Sloboda Mićalović, ali i ostale moje kolege sa kojima radim na filmu, sa kojima sam bio u kontaktu. Iskreno, ne znam previše detalja oko toga, nadam se samo da su svi dobro - tad je izjavio glumac.

Snimanje je prvenstveno počelo početkom septembra u Leskovcu. Glavne uloge tumače Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Teodora Ristovski, Miki Manojlović, Radovan Vujović, Nemanja Oliverić, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović i drugi.

Podsećamo da su u septembru započele i bile započele probe za pozorišnu predstavu "Glumčina", o Zoranu Radmiloviću, a u režiji Bekjareva. Predstava je bila zamišljena kao intervju sa glumcem, a Radmilovića je baš Bekjarev i trebalo da igra.

Ivan Bekjarev Foto: ATA Images

Ivan Bekjarev je svoju prvu ulogu odigrao 1967. godine, u filmu "Bokseri idu u raj", a nakon toga angažmani su se nizali. Ostvario je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je član bio 33 godine.

Video: Tužan dan za srpsku kinematografiju: Umro Goran Paskaljević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA