≫ 

Emitovana prva epizoda novih "Kamiondžija" s Jezdićem i Stanićem: Jedna scena je bila najupečatljiva

Kakvi su vaši utisci posle prve epizode?

  • 41
Kamiondžije Nenad Jezdić i Tihomir Stanić / Foto: Promo

Publika kraj malih ekrana je večeras, 28. decembra, na prvom programu RTS-a mogla da pogleda prvu epizodu dugo očekivane serije "Kamiondžije d.o.o" reditelja Filipa Čolovića, koja je snimljena po scenariju Gordana Mihića, i koja je svojevrsni omaž legendarnim "Kamiondžijama", u kojem su glumili Pavle Vuisić ( igrao je Paju) i Miodrag Petrović Čkalja ( igrao je Jareta).

Ono što smo mogli da vidimo u ovom ostvarenju jeste kako su se snašli velikani našeg glumišta Nenad Jezdić i Tihomir Stanić, koji igraju glavne uloge, likove Baje (Jezdić) i Žiće (Stanić), vozače autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu.

(Nenad i Tihomir) Nisu Paja i Čkalja, ali to nisu ni planirali, niti, ruku na srce, to treba da budu. Ipak, Jezdić i Stanić imaju neobičnu energiju kada se zajedno nađu u kadru, što teško može da porekne neko je odgledao prvu epizodu "Kamiondžije d.o.o." večeras na RTS-u. Mada, od dva vrsna glumca manje nismo ni očekivali.

Gluma, kao što smo i očekivali, bila sjajna, a ono što je donelo osveženje, jesu i kadrovi iz prvih scena epizode – da podsete gledalaštvo domaćih serija da se Srbija ne svodi samo na četiri, pet beogradskih opština. Mnogo je veća, šira, življa i lepša..

Možda i najupečatljivija scena u prvoj epizodi jeste kada Žića sa porodicom gleda jednu od epizoda originalne serije "Kamiondžije" sa Pajom i Čkaljom.

- Tata, ko su ova dvojica? - pitao je sin Žiću.

- To su Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vuisić - rekao je Žića.

- A šta su oni? - pitao je dečak.

- Glumci, sine. Veliki srpski glumci - rekao Žića.

- Šta glume? - pitao je dečak

- Ono što im napišu... - rekao je Žića, koji je potencirao važnost scenarija.

Nakon razgovora, javlja se jedna velika ideja. Dečak je na kraju shvatio da su Paja i Jare bili kamiondžije, te je posavetovao da njegov otac Žića, kao i kum Baja, koji je ostao bez posla u prvoj epizodi, postanu kamiodžije.

Njihove dogodovštine pratićemo u narednim epizodama, a kako vam se dopala prva epizoda serije "Kamiondžije d.o.o".

Video: Miloš Biković kao Džejms Bond: Odelo, helikopter...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas severa

    28. decembar 2020 | 23:15

    Jezdic je legenda od glumca a siguran sam i coveka.

  • bella

    28. decembar 2020 | 22:39

    👍🏻

  • Elena

    29. decembar 2020 | 09:24

    Lagana serija, makar nije kao ove novijih datuma, sa odvratnim scenama nasilja, gomilom psovki, silovanjima, mučenjem... Stare kamiondžije nisam gledala ali ova juče mi je bila simpatična, onako... laganica za uveče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA