Bajaga otkrio: "Moja majka je preživela strahote Jasenovca, celu familiju odveli su u logor"

- Na koji način je ona uspela da se spase tih strahota, ne želim i ne mogu da pričam - rekao je Bajaga, koji je takođe govorio o filmu "Dara iz Jasenovca"

  • 14
Momčilo Bajagić Bajaga, Dara iz Jasenovca Film "Dara iz Jasenovca", Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Marko Jovanović, YouTube/101 Studios

Poznati muzičar Momčilo Bajagić Bajaga rekao da je da njegova majka Jovanka bila u logoru u Jasenovcu, i da su sve članove njene porodice odveli tamo. Takođe, on je prokomentarisao film "Dara iz Jasenovca", koji će biti emitivan na prvom programu RTS-a, u subotu u 20 časova.

- Moja majka je živela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene familije i odveli ih u logor. Svi muškarci iz njene porodice su stradali. Na koji način je ona uspela da se spase tih strahota, ne želim i ne mogu da pričam - rekao je Bajaga za "Informer".

Momčilo Bajagić Bajaga Momčilo Bajagić Bajaga / Foto: ATA images

Muzičar prokomentarisao i kampanju koja se vodila protiv filma "Dara iz Jasenovca".

- Sve to je samo njihova propaganda. Pa svi znamo šta je bilo u Jasenovcu! Moja majka, koja ima 88 godina, živi je svedok! Ona mi je pričala šta se tamo dešavalo. Protiv takve propagande može samo da se bori istinom i ovako dobrim filmovima - rekao je Bajaga.

Poznati muzičar će gledati film s majkom.

- Razmišljam i da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju i moraću da joj pustim, ali znam da će se potresti mnogo i da će to biti teško veče za sve nas - rekao je Bajaga, koji već imao priliku da odgleda film.

- Ogledao sam film. Odlično je urađen i jako je težak za gledanje. Napravljen je profesionalno i na dobar način je odrađena jedna jako teška tema. Oduševila me je devojčica koja glumi Daru. Ona nije profesionalni glumac, ali je uspela da se izbori sa ulogom koja je veoma zahtevna - zaključio je muzičar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    19. februar 2021 | 14:15

    A neki naši se smeju i omalovažavaju sve to šta se dešavalo našem narodu.

  • Bravo

    19. februar 2021 | 13:15

    Bravo za Momcila.

  • Vuk

    19. februar 2021 | 13:33

    Moja majka bila u Gradiški, njena majka, moja baba je pretrpela Jasenovac, međutim, ima i njih odgovornih i sažaljivih, komšija ustaša je spasio i majku i babu iz logora?!?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA