≫ 

"Jelena je nadmena, razmažena, a zapravo nedovoljno voljena. Novac ne može da ispuni prazninu"

Milica Zarić opisala svoj lik u seriji "Tajne vinove loze"

  • 1
Milica Zarić

Milica Zarić / Printskrin/Youtube/RTS

"Ključ glume je prepustiti joj se. Kada osmisliš i pripremiš ulogu, treba da se pustiš u "slobodan pad", isključiš razum i očekuješ magiju, odnosno najlepši deo ovog posla".

Ove reči našeg poznatog glumca Dragana Zarića njegova ćerka Milica pamti i danas.

Sa samo dvanaest godina Milica je, uz brata Ivana, zaigrala u seriji "Soba 405", da bi nasleđeni talenat nastavila da brusi u brojnim filmskim i pozorišnim ulogama. Na malim ekranima igrala je u serijama "M(j)ešoviti brak", "Ljubav i mržnja", "Moj rođak sa sela", "Žmurke", "Moja generacija Z", "Žigosani u reketu", posle kojih je poželela da se oproba u ulozi negativca.

Upravo je takva Jelena Tomović koju Zarićeva tumači u izuzetno popularnoj seriji "Tajne vinove loze" (Superstar TV, RTS) o vinogradarskim porodicama Tomović iz Subotice i Smiljanić iz Negotinske Krajine.

- Bilo mi je interesantno da otkrijem motive Jeleninog nadmenog odnosa prema drugim ljudima. Ona je stalno u žurbi i ima mnogo posla, a ne znamo šta konkretno radi. Jelena je nedovoljno voljena, ogorčena i nesrećna žena, a pritom razmažena. Odrasla je samo sa ocem i tetkom, što se ne vidi toliko u seriji. Posložila sam celu Jeleninu biografiju i sve motive da bih mogla da je "pokrivam" i nađem za nju neko opravdanje - kaže za "TV novosti" Milica Zarić.

Jelenin muž, Vuk Tomović, drži najuspešniju vinariju u severnom delu zemlje.

Vojin Ćetković

Vojin Ćetković kao Vuk u TV seriji "Tajne vinove loze" / Foto: Promo

- Međutim, žena koju igram niti voli vino, niti je zanteresovana za taj biznis. Ona je dama koja dosta konzumira alkohol, ali obično džin-tonik. Jelena ima otpor prema Vukovom načinu života i njegovoj ljubavi prema vinu, jer vidi da je u drugom planu. Vuk više voli i neguje vino nego sopstvenu ženu. Ona je u stvari ljubomorna na strast koju je Vuk preneo na ćerku Anju. Jelenin otac, Radule, i ona su u vinskoj priči više finansijski jer je Radule, koji je bivši kriminalac, pomogao Vuku da kupi vinograde i da osnuje impozantnu vinariju. Jeleni fali malo duše u svemu tome. Jelena i Vuk se ne razumeju, dok Vuk i Vera Smiljanić popiju po gutljaj vina i sve im je jasno.

Jelena se toga veoma boji, iako su se Vuk i Vera zabavljali pre 25 godina.

BDP CITAC PREMIJERA

Milica Zarić / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Kada je Vuk otišao kao sezonski radnik u Negotinsku Krajinu, Jelena je saznala da je trudna. Potom je Jelenin otac Radule izvukao Vuka i njegovog brata Zorana iz pritvora. Kada se Vuk vratio, ona je shvatila da se promenio i da mu se nešto izuzetno važno dogodilo. Ispričao joj je da je imao vezu sa Verom, i Jelena je, iako je saznala samo delove priče, osetila da je to bila duboka i ozbiljna emocija. Njihova veza je pritajeni problem kog se Jelena podsvesno plašila. Na kraju se taj strah obistinio kada su Vuk i Jelena videli Veru na sajmu vina. Jedno drugom su to prećutali, što znači da nema potpune iskrenosti. Ipak, Jelena voli Vuka najviše na svetu, svom silinom ljubavi.

Jelena živi u čauri zamišljenog kraljevstva, odnosno u zlatnom kavezu koji je sama izgradila.

Tajna vinove loze, Sloboda Mićalović, Aleksandar Srećković Kubura

Printskrin: Youtube/RTS

- Veoma joj je bitno šta svet misli o njoj i kako sve spolja izgleda, ali kada spoljašnjost skinete, unutra ne ostaje ništa. Svi njeni porodični odnosi su krhki. Bogatstvo je nasledila od oca i ništa u životu nije sama stvorila. Tokom cele serije nikako da saznamo koji je njen posao. Jelena je žena koja mnogo maše rukama da bi ostala na površini plivajući kroz život, a dosta se umara u tome jer nema pravih vrednosti. Nema ničega što sanja, za šta se bori, što je ispunjava, i zato luta. Misli da u sve može da se razume samo zato što joj je materijalna pozicija omogućila da vlada nad nekim.

Po mišljenju Milice Zarić, živimo u vreme kada je važnije imati nego postojati.

- Ludi se zalude, ali prazninu u vama ne može da ispuni novac. Ne govorim o ljudima koji su egzistencijalno ugroženi. Ako ste gladni, nemate ni vremena ni mogućnosti da razmišljate o duhovnom razvijanju i lepotama života. Govorim o onima koji imaju materijalno, ali osim toga nemaju ništa. Sva bahatost Jeleninog ponašanja prema okolini potiče iz osećaja neispunjenosti i nemogućnosti da nešto pruži.

- Išla sam u vinariju Zvonka Bogdana tek na jedan ili dva dana. Radili smo za vreme epidemije i zato su nam mogućnosti snimanja bile ograničene. U lepom sećanju mi je ostala ta Bogdanova kuća i vinarija, koja je zaista impozantna. Odlično smo se proveli na ovoj divnoj lokaciji za snimanje. Imala sam sreću da sam se savršeno uklopila sa Vojinom Ćetkovićem, koji igra Vuka. Sa njim sam više od deset sezona igrala u predstavi "Transilvanija" u Beogradskom dramskom pozorištu, u seriji "Moj rođak sa sela" i drugde. On je veliki profesionalac i mnogo mi je pomogao, pošto je malo stariji i iskusniji od mene. Sa drugim partnerom, Milutinom Miloševićem, koji igra Primoža, već sam se srela na snimanju filma "Skoro sasvim obična priča", ali nismo imali zajednički kadar. Mnogo mi je drago što smo ovde sarađivali jer smo "kliknuli" od početka i veoma dobro smo se provodili na snimanju. Smejali smo se i zajedno sa rediteljem Markom Manojlovićem smišljali zajedničke scene. Milutin ume da improvizuje i da se nadoveže u svakoj situaciji. Saradnju sa njim ću još dugo pamtiti jer je na mene ostavila izuzetno pozitivan utisak.

Video: Volite napetu kombinaciju drame i trilera? Onda je Grupa pravi izbor za vas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA