≫ 

Čuvene scene iz serije "Bolji život" po kojima ćemo pamtiti Borisa Komnenića

Poznati glumac kog publika najbolje zna po ulozi Saše Popadića u seriji "Bolji život", preminuo je u 64. godini

  • 3
Boris Komnenić

Printskrin: Youtube/Serija Ex

Slavni glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti, a srpska publika pamtiće ga večno po ulozi Saše Popadića, Guze iz čuvene serije "Bolji život".

Mnoge scene iz ove serije, koja je premijerno emitovana u bivšoj Jugoslaviji, od 1987. do 1991. godine, i danas se prepričavaju i pamte čak i među mlađim generacijama.

Jedna od njih svakako je ona u kojoj Guza kupuje sat, i to - na čekove, kao poklon čuvenoj Koviljki, Koki, nakon što mu je rodila sina.

- I... pošto je to? - upitao je Guza prodavca u radnji satova.

- 200 miliona - odgovorio mu je ovaj, na šta se čuveni Guza ironično nasmejao, zbog svote novca koju nije mogao da priušti.

- Ako je prvo dete, onda nije mnogo.

- Pa... prvo - odgovorio je Guza.

- Onda 4 čeka po 50 - mudro mu je odgovorio prodavac.

Još jedna od scena koja nas uvek zasmeje je ona u kojoj Guza drži u rukama veliku svotu novca i u tom trenutku mu prilazi Boško, Ciganovićev sin, kog je tumačio Rade Marjanović.

- Pa, čoveče, ti si otkriće. Vidi love, bogati! - kaže mu Boško.

- Pa slušaj, ako te neće žena, ako te neće ženska, ako te neće posao... onda bar karte - odgovara mu Guza, na šta će Boško: "Da mene hoće karta, ja bih batalio posao. Samo... srećom... Mene hoće žene".

Mnogima je u sećanju ostala i scena kada smiruje Gigu Moravca čašicom alkohola, nakon što se Giga posvađao sa Emilijom oko putovanja u Solun za 8. mart. Guza je mirno posmatrao svađu svojih roditelja, a kada se Giga izvileneo, samo je podigao čašu i rekao: "Izvoli".

Tu su svakako i scene kada u porodilištu zbog Mime Karadžića pomisli da dete nije njegovo, ili kada se pojavljuje kod Koke na vratima sa cvećem u ruci...

Podsetimo, Komnenić je bio prvak drame u Narodnom pozorišu u Beogradu i rođen je 29. marta 1957. godine u Puli. Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta u Beogradu postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji „Bolji život“, kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su “Bal na vodi”, “Špadijer jedan život”, “Gore dole”, “Vratiće se rode”, “Miris kiše na Balkanu”, “Sinđelići”, “Apofenija” i drugi.

Po kojim ćete trenucima iz "Boljeg života" vi pamtiti Borisa Komnenića? Javite nam u komentarima.

Video: Preminuo Boris Komnenić: Prvak drame u Narodnom pozorišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    7. mart 2021 | 10:52

    Ostaces u nasim srcima u najlepsem secanju...!♡

  • Alekkk

    7. mart 2021 | 23:22

    Gledam neprevazidjeni ''Bolji zivot''( i gledacu ga kad god bude repriziran), i u jednoj sceni Guza pijan. Secam se kako sam se samo zapitao sam u sebi da li je realno da covek odglumi tako uverljivo i verodostojno...Vrhunska uloga. Odlican glumac bese.. svaki respekt i veliko hvala.

  • Dusan

    7. mart 2021 | 12:36

    Legenda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA