Hana Selimović o svom liku u seriji "Besa": Porodica i ljubavni život u centru pažnje

- Serija "Besa" je odlično napisana...U njenom nastajanju sarađuju glumci iz različitih zemalja - rekla je glumica

  • 1
Hana Selimović Hana Selimović Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Gošća nove epizode serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Hana Selimović koja otkrila da je porodica tema nove sezone televizijske serije "Besa" i da će publika između ostalog imati veći uvid u privatne živote protagonista ovog gledanog i popularnog tv formata.

Selimović naglašava će njen lik inspektorke Divne u novoj sezoni televizijske serije "Besa" biti na različitim planovima dostupniji publici.

- Divna ulozi u širok prostor u kojem će publika moći da je sagleda. U tom prostoru Divna ne deluje samo na profesionalnom nivou, već će publika imati prilike da je vidi u okolnostima njenog porodičnog života ali i u ljubavnom zapletu - kazala je Selimović.

Kako kaže, tačan spoj svih elemenata koji treba da čine dobru seriju, ključni je adut tv formata "Besa"

- Serija "Besa" je odlično napisana...U njenom nastajanju sarađuju glumci iz različitih zemalja. Imamo mnoštvo snimajućih lokacija, ali i veliku ljubav koja vlada među svim profesionalcima uključenim u snimanje "Bese" - kaže Selimović.

Prema njenim rečima često su lokalne produkcije tv serije sklone da pretencioznim insistiranjem na formi često nadomeste odsustvo sadržaja.

- Najbolji recept za svaku televizijsku seriju je napraviti jednostavnu priču o ljudima. Bez obzira da li je reč o krimi žanru potrebno je da su u središtu priče ljudi sa kojima publika može da se poistoveti. To ne znači da to moraju da budu "narodske serije" kako se to često kaže ali ni elitistička umetnost - kazala je Selimović.

Cenjena glumica igra glavnu ulogu predstavi "64" Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović.

- Ta predstava je za mene posebna jer sam u njoj prvi put igrala kao stalna članica Ansambla Ateljea 212. Posebna je i zbog prilike da sarađujem sa rediteljkom Alisom Stojanović sa kojom odavno priželjkijem da radim. Tekstove Tene Štivičić jako cenim i sve se poklopilo da napravimo, verujem, važnu predstavu. Ona je važna temastki, feministički, politički, a nije reč o elitističkoj umetnosti koju ne mogu da konzumiraju svi koji dođu u pozorište - kazala je Selimović.

Zajedno sa kolegom Milošem Timotijevićem deli set na snimanju serije "Besa" i pozornicu u predstavi "Besa"

- Imam neverovatnu sreću da je Miloš Timotijević moj prijatelj. Mnogo ga volim i poštujem. Naša saradnja svakom "bojnom polju" do sada bila je izrazito plodna i laka. On nije mistifikator, aveoma je vredan, pametan, obrazovan, duhovit... A pritom je i lep. šta će te više od partnera u poslu? - kazala je Selimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA