≫ 

Samo je jedan film potukao "Džejmsa Bonda" na blagajnama, a nije ni čudo

To je ujedno i najskuplji film ikada snimljen u Kini, košta više od 200 miliona dolara

  • 0
The Battle at Lake Changjin Printskrin: Youtube/GoldPoster Movie Trailers

Film koji trenutno ruši rekorde gledanosti, a za koji verovatno niste ni čuli je "Bitka na jezeru Čangžin" i na putu je da postane film sa najvećom zaradom u Kini svih vremena. Ostvarenje, koje podržava i sama kineska država,  prati grupu kineskih vojnika tokom Korejskog rata koji pokušavaju da odbiju američke i savezničke snage sa današnje granice Kine sa Severnom Korejom.

Film je u kineske bioskope stigao 30. septembra - dan uoči kineskog nedeljnog državnog praznika - i do sada je zaradio 769 miliona dolara, piše "Variety" pozivajući se na podatke konsultantske kuće Artisan Gateway.

Kineska blagajna je najveća na svetu, što znači da je "Bitka na jezeru Čangžin" film sa najvećom zaradom na svetu.

To je ujedno i najskuplji film ikada snimljen u Kini, košta više od 200 miliona dolara, objavio je The Holliwood Reporter.

Film se poklopio sa zajedničkim naporima Pekinga da pojača nacionalno raspoloženje povodom 100. godišnjice osnivanja Komunističke partije Kine.

I čini se da se to isplati: Na osnovu trenutnih putanja, "Bitka na jezeru Čangžin" postaće najveći film svih vremena u zemlji, izvestili su u nedelju državni mediji Global Times, a prenosi Yahoo.

Trenutno najuspešniji kineski film je "Wolf Warriors II“, koji je 2017. doneo 882 miliona dolara. Zvezda filma, Vu Jing, takođe igra istaknutu ulogu u filmu  "Bitka na jezeru Čangžin".

Kineski portal za prodaju karata Maoian procenio je da će "Bitka na jezeru Čangžin" zaraditi ukupno 843 miliona dolara, izveštava je Deadline.

Na kineskim blagajnama "Bitka na jezeru Čangžin" uskoro će se takmičiti sa novim filmom o Džejmsu Bondu "No Time To Die", čija je premijera 29. oktobra, i "Dune", čija je premijera u četvrtak.

Inače, "No Time To Die" je za dve nedelje prikazivanja širom sveta zaradio skromnih 100 miliona dolara, piše screenrant.com.

Kineska vlada je dugo držala čvrstu kontrolu nad izdanjima filmova, često cenzurirajući ili čak zabranjujući određene filmove.

Video: Miloš Biković kao Džejms Bond: Odelo, helikopter...

(Telegraf.rs(*)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA