≫ 

DŽ. K. Rouling objasnila zašto se nije pojavila u Hari Poter specijalu

Kako je navela, to je bila njena lična odluka

  • 0
J. K. Rowling, Dž. K. Rouling Dž. K. Rouling / Foto: Tanjug/AP

Početkom godina na HBO-u smo mogli da pogledamo specijal posvećen 20 godina od prvog filma o Hariju Poteru. U ovoj emisiji su gostovale mnoge zvezde ovog dela, ali je i autorke knjige o čarobnjaku DŽ. K. Rouling.

Kako je navela, to je bila njena lična odluka.

- Odlučila sam da ne želim. Pitali su me da se pojavim, ali odlučila sam da ne želim. Mislila sam da se radi više o filmovima nego o knjizi i bilo je opravdano, godišnjica je bila vezana za filmove. Niko nije sugerisao da to ne učinim. Pitali su i odlučila sam da ne želim - rekla je Rouling, gostujući u emisiji Grejema Nortona.

Podsjetimo, autorica se našla na udaru kritika zbog stavova vezanih za transrodne osobe. I dok su mnogi stali na stranu autorike ili barem podržali njeno pravo da javno iznese mišljenje. Ipak, Daniel Redklif (koji je glumio Harija Potera) i Ema Votson (koja je glumila Hermionu Grejndžer) javno su se ogradili od spornih izjava, piše Index.hr.

Rouling nije odustajala od iznesenih stavova, a napisala je i esej u kojem poriče da je transfobična.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA