≫ 

Dejvid Džejson napunio 83 godine: Legenda "Mućki" ima omiljenu epizodu, ali i šalu koju više nije ponovio

Čuveni glumac je šaljivdžija i u pravom životu

  • 1
Mućke Del Boj Rodni Printskrin: Twitter/@DelBoy_ofah

Čuveni glumac Dejvid Džejson napunio je danas, 2. februara, 83 godine. Naravno, mnogi od nas ga znaju po ulozi Dereka Del Boja Trotera u seriji "Mućke", i tako stekao status legende.

U njegovu čast, evo i nekih zanimljivosti iz njegovog života. I to iz perioda dok je snimao "Mućke".

Kroz ovih 10 zanimljivosti možete saznati koja mu je omiljena epizoda iz legendarne serije, kakve šale je zbijao zajedno sa kolegom Nikolasom Lindherstom (Rodni), kao i šta je mislio o Basteru Merifildu (stric Albert).

1. Dejvid Džejson je nazvao "Miami Twice" ("Dvaput u Majamiju") iz 1991. godine svojom omiljenom epizodom "Mućki" jer mu je dala priliku da igra dva lika.

2. Jednom su Dejvid Džejson i Nikolas Lindherst doneli na probe torbu punu bangersa (jelo koje se sastoji od pire krompira, kobasica i graška), natovarili su naslagane stolice sa njima i vrata kabina u toaletima. Kada je asistent produkcije Toni Dov rasklopio stolice, šokirao se, plašio se da ih dodirne. Džejson i Lindherst su mislili da je to smešno sve dok čistačica nije pokušala da obriše toalet i zamalo nije umrla od straha. Nikada više nisu izveli tu šalu.

3. Dejvid Džejson je sarađivao sa kostimografom na početku svake serije, gde bi izlazili u prodavnice kako bi našli garderobu za nove Delove avanture. Džejson je čak zadržao neke od Delovih košulja i džempera.

4. Dejvid Džejson je stavio veto na ideje da Del treba da ima debele Elvisove zaliske ili zlatne prstenove na svakom prstu (samo dva na svakoj ruci umesto toga). Umesto toga, Del je imao urednu kosu sa malo gela. Nešto kasnije, Dejvid Džejson je za potrebe uloge nosio i periku.

5. Dejvid Džejson i Nikolas Lindherst su tokom snimanja "Mućki" postali su bliski prijatelji, a često bi se zavitlavali na setu. Jednom prilikom su zakucali cipele Lenarda Pirsa (deda) za pod i okrenuli njegov kostim naopačke. Iako je Pirs uglavnom uvideo da je u pitanju šala, tog dana je odbio da radi sve dok se Džejson i Lindherst nisu izvinili. Džejson je tvrdio da je to bio jedini put kada se Pirs naljutio.

6. Kada je Dejvid Džejson prvi put učio da leti helikopterom, kao deo svog ispita, morao je da leti iznad polja i da samostalno putuje, ali se potpuno izgubio. Kada je sleteo u polje jednog farmera i pitao za pravac, farmer je bio iznenađen ne samo što je video helikopter na svojoj zemlji, već i Del Boja kako izlazi iz njega. Nije iznenađujuće što je Džejson pao na testu.

7. Dejvid Džejson (Derek "Del" Troter) i Nikolas Lindherst (Rodni Troter) jedini su glumci koji se pojavljuju u svih 65 epizoda.

8. Dejvid Džejson nikada nije smatrao seriju "Mućke" kao sitkom. Umesto toga, smatrao je da je to više komedija-drama.

9. Dejvid Džejson je opisao Bastera Merifilda kao duhovitog čoveka po instinktu i za njega bio neverovatna pojava, neko ko je imao dopadljivo lice.

10. Dejvid Džejson je opisao Del Boja kao nekoga za koga se činilo da je osvojio stvari za koje se kasnije ispostavilo da je izgubio. Ali po mentalitetu je za njega bio pobednik.

Video: Novak? Pustio je Endija da pobedi: Legendarni Bojsi iz Mućki o tajni Đokovića, Zvezdi i kriketu

Video: Bojsi iz Mućki za Telegraf otkrio šta bi kupio od Dela - jugoslovenski rizling ili albanski radio

(Telegraf.rs/izvor: IMDB)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA