≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati prvi detalji o 2. sezoni "Kuće zmaja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova sezona "Kuće zmaja" najverovatnije stiže idućeg leta

  • 0
kuća zmaja Emma D'Arcy, House of the Dragon, Kuća zmaja Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Predstojeća sezona "Kuće zmaja" ("House of the Dragon") imaće osam epizoda, dve manje od prvog serijala ovog prikvela "Igre prestola". Broj epizoda je smanjen u skladu sa dugoročnim planom za celu seriju, s obzirom da je HBO na putu da već sada odobri treću sezonu, piše Deadline.

Ove vesti stigle su uporedo sa informacijom da je snimanje druge sezone počelo u Velikoj Britaniji, te da će ona na striming servis verovatno stići na leto 2024. godine.

Kako je za Deadline potvrdio glasnogovornik HBO-a, odluka da se broj epizoda smanji bila je uslovljena razvojem same priče.

S obzirom da će veliki deo priče morati da se odvije u drugoj sezoni, uključujući i važne bitke, moguće je da će ukupan broj serijala biti četiri. Podsetimo, šouraner Rajan Kondal i pisac Džordž. R. R. Martin još uvek se nisu zvanično dogovorili da li će "Kuća zmaja" trajati tri ili četiri sezone.

House of the Dragon Kuća zmaja Tom Glynn Carney Foto: Profimedia/LANDMARK MEDIA/Alamy

Martin je ranije komentarisao kako bi idealna dužina bila četiri sezone od po deset epizoda kako bi se priča verno ekranizovala.

Radnja "Kuća zmaja" smeštena je oko 170 godina pre događaja u "Igri prestola" i prati dinastiju Targarijen u jednoj od najkrvavijih epizoda njihove istorije.

Prva sezona, emitovana prošlog leta, postigla je ogroman uspeh kako među gledaocima, tako i među kritičarima, a naročito je bila hvaljena neverovatna gluma Pedija Konsidajna koji je igrao kralja Viserisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA