Vreme čitanja: oko 1 min.

Srđan Koljević sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od poznatog sienaste oprostili su se njegovi najbliži, porodica, prijatelji, kolege, poštovaoci.

  • 0
Srđan Koljević Foto: Petar Markovic/ATA Images

Jedan od najcenjenijih scenarista, Srđan Koljević, sahranjen je na beogradskom Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Od poznatog sienaste oprostili su se njegovi najbliži, porodica, prijatelji, kolege, poštovaoci.

Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Gorčin Stojanović, Dejan Zečević samo su bili neki koji su bili na sahrani.

Scenarista i reditelj Srđan Koljević (1966-2023) preminuo je 8. jula nakon duge i teške bolesti. Bio je jedan od najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Radio je na brojnim ostvarenjima, kao što su "Ubistvo sa predumišljajem", "Stršljen", "Klopka", "Nebeska udica", "Krugovi", "Sivi kamion crvene boje", "Branio sam Mladu Bosnu"...

Srđan Koljević Foto: Milena Đorđević

"Uvek me je ohrabrivao, podržavao, vodio kroz proces nastanka. Za mene je on jedan od najboljih scenarista i reditelja sa naših prostora, ostavio je mnogo dublji trag u srpskoj i regionalnoj kinematografiji nego što mislimo", rekao je reditelj Stefan Arsenijević na komemoraciji koja je održana u Jugoslovenskoj kinoteci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA