Vreme čitanja: oko 1 min.

Najavljena premijera francuskog filma "Kraj: Veštački fragmenti čovečanstva"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Hteli smo da uradimo lični film u formi eksperimenta, tako da nismo ni tražili producente. Odlučili smo se da mi sebi budemo producenti, snimali smo ga zato u tajnosti", objasnila su braća Ero, Orelijen i Olivije i dodali da je budžet filma iznosio 50.000 evra

  • 0
Najavljena premijera francuskog filma "Kraj Veštački fragmenti čovečanstva" Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijera francuskog filma "Kraj (Veštački fragmenti čovečanstva)" biće održana večeras u okviru 52. izdanja FEST-a, najavio je danas rediteljski tandem Orelijen Ero i Olivije Ero, poznatiji kao Braća Ero.

Navedeni film je snimljen uz pomoć veštačke inteligencije kada je reč o pisanju scenarija, a autori su istakli kako su taj svoj futuristički eksperimentalni projekat, snimili od svojih sredstava, da bi imali kompletnu slobodu u kreativnosti.

"Hteli smo da uradimo lični film u formi eksperimenta, tako da nismo ni tražili producente. Odlučili smo se da mi sebi budemo producenti, snimali smo ga zato u tajnosti", objasnila su braća Ero, Orelijen i Olivije i dodali da je budžet filma iznosio 50.000 evra.

Najavljena premijera francuskog filma Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ovo je njihov prvi dugometražni film u kome postavljaju mnoga pitanja: da li je ovo priča o veštačkoj inteligenciji koja je sposobna da sama napiše scenario, ili priča o Ester, čiji život izgleda fokusiran na zadovoljstvo sadističkog zeca?

"Naš eksperimentalni filmski projekat funkcioniše u slojevima, a želeli smo da izazovemo greške kod veštačke inteligencije, tako što ćemo je zatrpavati sa prevelikim brojem informacija. Naterali smo taj alat da greši, tako što smo namerno napisali ime knjige 'Veštačka inteligencija u zemlji čuda', a ne 'Alisa'. Tako se pokaže da ona ima mana, iako je puna kvaliteta, čudesna", ocenila su braća.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA