≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Posle 2 sekunde svi su počeli da plaču": Rediteljka o audiciji Nebojše Glogovca za film posvećen Tijani Jurić

Vreme čitanja: oko 3 min.

"To je stvarno bilo neko ostvarenje sna da vidim kako čovek na samoj audiciji je toliko profesionalan", rekla je rediteljka i glavna glumica filma "48 sati i 1 minut" Sonia Alexa

  • 0

Film "48 sati i 1 minut" imao je sinoć premijeru u mts Dvorani u Beogradu, a jednu od uloga u ovom ostvarenju trebalo je da igra Nebojša Glogovac, koji je nažalost preminuo.

U razgovoru sa novinarima, rediteljka i glavna glumica Sanja Rajačić, poznatija po umetničkom imenu Sonia Alexa, opisala je kako je izgledala audicija.

"Veoma emotivno, zato što je on veliki umetnik i bukvalno kada je počeo da radi ulogu, posle dve sekunde mislim da su svi počeli da plaču, čak i one osobe za koje nikada nisam videla da su tako emotivne, pošto ih znam privatno. To je stvarno bilo neko ostvarenje sna da vidim kako čovek na samoj audiciji je toliko profesionalan, a kamoli da smo radili sad celu ulogu da vidimo šta bi on doprineo na velikom platnom, ali i Marko Živić koji je preuzeo njegovu ulogu je stvarno bio savršen. Jestea da to nismo uspeli da radimo sa Nebojšom Glogovcem, ali je Marko Živić to savršeno odradio na svoj način", rekla je Sonia Alexa.

Ona je objanila kako je došlo do toga da napravim film "48 sati i 1 minut"

"Htela sam da napravim nešto značajno za promenu našeg društva i tada se desio slučaj Tijane Jurić, koji me je baš potresao i želela sam da doprinesem promeni tog zakona 48 sati čekanja gde policija ne sme da krene u potragu dok ne prođe taj vremenski period. Nisam se usudila da to bude istinita priča, tako da ne očekujemo istinitu priču zato što je i te kako delikatno, ali sam želela da bar na neki način doprinesem promeni i da doprinesem tome da se podigne svest o kidnapovanoj deci", rekla je glavna glumica i rediteljka filma "48 sati i 1 minut" Sanja Rajačić, poznatija pod umetničkim imenom Sonia Alexa.

Podsetimo se i kako je izgleda audicija Nebojše Glogovca za ulogu Lazara u filmu "48 sati i 1 minut", kojeg je na kraju glumio Marko Živić:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 48 hours and 1 minute (@48satii1minut)

O filmu "48 sati i 1 minut":

"48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije i priča je očima žene, majke koja je izgubila ćerku.

„Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda.

Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja.“

Scenario filma „48 sati i 1 minut” poveren je istaknutim imenima naše scene, glumcima Nataši Ninković, Radivoju Raši Bukviću, Vanji Ejdus, Marini Ćosić, Klari Hrvanović kao i preminulom glumcu Marku Živiću. Legenda filma Nebojša Glogovac, nažalost nije doživeo da odigra svoju planiranu ulogu za ovaj film.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA